Δεν έχουν τέλος τα ενδοοικογενειακά επεισόδια στην Πάτρα, με τις καταγραφές που γίνονται από το κέντρο της Άμεσης Δράσης, αλλά και τις καταγγελίες στο αρμόδιο γραφείο της τοπικής ΕΛ.ΑΣ. να είναι σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο την Τρίτη έγιναν τρεις αναφορές στην Άμεση Δράση για επεισόδια αυτού του τύπου, με το ένα από αυτά να είναι αρκετά σοβαρό, αφού η γυναίκα φέρεται να χτυπήθηκε από τον σύζυγο της και να πήγε στα εξωτερικά ιατρεία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, κάνοντας την καταγγελία από εκεί και προχωρώντας σε μήνυση κατά του συζύγου της.

Σύμφωνα με κύκλους της Άμεσης Δράσης οι αναφορές που γίνονται για επεισόδια εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος είναι συχνά και τα περισσότερα από αυτά αφορούν χωρισμένα ή εν διαστάσει πρώην ζευγάρια.

Ωστόσο, δεν λείπουν και τα επεισόδια που αφορούν γονείς με ενήλικα ή ανήλικα παιδιά. Η πλειοψηφία των επεισοδίων αυτών γίνονται εντός του σπιτιού όμως υπάρχουν περιπτώσεις που γίνονται ακόμα και σε δημόσιους χώρους.

Μόνο τον τελευταίο μήνα έχουν γίνει αναφορές για επεισόδια μεταξύ μελών οικογενειών στα Ψηλαλώνια, στις Εργατικές Κατοικίες της Λεύκας, στην Αγία Σοφίας, στα Προσφυγικά κτλ.