Η Πρόεδρος με μέλος του Δ.Σ. του Σωματείου «Σύλλογος Φίλων της Κλινικής Αποκατάστασης Κακώσεων Νωτιαίου Μυελού του Π.Γ.Ν. Πατρών “Δημήτρης και Βέρα Σφήκα”» (Σ.Φί.Κ.Α.)πραγματοποίησαν συνάντηση με την ΑντιπερειφερειάρχηΔημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας κυρία Άννα Μαστοράκου.

Η συνάντηση έγινε στο γραφείο της Αντιπερειφεριάρχη στις 15 Φεβρουαρίου 2024 όπου έγινε ενημέρωση για τα προβλήματα της Κλινικής Αποκατάστασης ΠΓΝΠκαι το ρόλο του Σωματείου.

Ζητήθηκαν να λυθεί το πρόβλημα που υπάρχει με τους εμβολιασμούς των νοσηλευόμενων ασθενών για την νόσο COVID και να γίνει προώθηση του διορισμού φυσίατρου στην κλινική. Τονίζεται ότι μετά την παραίτηση του επίκουρου καθηγητή ΦΙΑΠ κ. ΙωάννηΔιονυσιώτηη κλινική αποκατάστασης είναι χωρίς φυσίατρο την παρούσα χρονική περίοδο.

Για τα παραπάνω θέματα υπήρξε άμεση ανταπόκριση, και διευθέτησή τους και εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στην αντιπεριφερειάρχη για τις ενέργειές της.

Η αντιπεριφερειάρχης αναγνώρισε το ρόλο τουΣωματείου μας και τόνισε τη σημαντικότητα της κλινικής αποκατάστασης η οποίαείναι η μόνη πανεπιστημιακή κλινική για κακώσεις νωτιαίου μυελού στη χώρα και εξεδήλωσε την απόφασή τηςνα είναι αρωγόςκαι να συντελέσει στη στελέχωση της κλινικής με προσωπικό, όσο και για την υλικοτεχνική υποδομή της.