194 είναι τα επιβεβαιωμένα πληρώματα που έχουν δηλώσει αίτηση για τη συμμετοχή τους στο Πατρινό Καρναβάλι και στις δυο μεγάλες παρελάσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου.

Σίγουρα ένας μικρός αριθμός από αυτά (λιγότερα από πέντε) ίσως να μην κατέβουν στις παρελάσεις, δηλώνοντας συμμετοχή μόνο για τον Κρυμμένο Θησαυρό και για την σακούλα. Συμβαίνει αυτό κάθε χρόνο.

Όμως είναι δεδομένο ότι η συμμετοχή του κόσμου στις δύο μεγάλες παρελάσεις θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο, μόνο και μόνο από τον αριθμό αυτών των πληρωμάτων που θα πάρουν μέρος.

Τι εννοούμε; Αν πέρυσι, με βάση τις εκτιμήσεις παρέλασαν στο Πατρινό Καρναβάλι πάνω από 60.000 καρναβαλιστές, φέτος ο αριθμός αυτός θα αγγίξει τους 100.000. Και αυτό δεν είναι εκτίμηση. Τα νούμερα το λένε.

Και εξηγούμαστε: Ο μέσος όρος του καρναβαλιστών που θα βγαίνει σε κάθε πλήρωμα για φέτος ειδικά, θα είναι κοντά στα 500 άτομα.

Μπορεί φυσικά το όριο που έχει τεθεί εδώ και κάτι χρόνια από την διοργανώτρια αρχή να είναι στα 350 άτομα για κάθε γκρουπ, όμως, ο αριθμός αυτός έχει αποδειχθεί μικρός ακόμα και για τα πληρώματα εκείνα που δεν θεωρούνται εμπορικά και δεν στοχεύουν μόνο στην προσέλευση κόσμου.

Αυτό είναι το ένα δεδομένο. Πάμε στο δεύτερο. Μεγάλα υπεράριθμα πληρώματα δεν θα έχουμε φέτος (όπως και πέρυσι), ο κόσμος θα διασκορπιστεί και αυτό σημαίνει ότι θα έχουμε πολλά πληρώματα με 800 και 1000 μέλη.

Οπότε το 500 είναι ο πιο χαμηλός μέσος όρος. Και πάμε στο τρίτο δεδομένο. Τα περισσότερα από τα ιστορικά πληρώματα που συνήθως είναι στα 100 με 200 άτομα, φέτος έχουν ήδη ολοκληρώσει τις εγγραφές, σταματώντας στα 400 και στα 500 άτομα, "κόβοντας" κόσμο αναγκαστικά και στέλνοντας τον αλλού.

Άρα, αν πούμε ότι ο ελάχιστος μέσος όρος του κόσμου που θα έχει κάθε πλήρωμα είναι στα 500 άτομα, κάνουμε τον σχετικό πολλαπλασιασμό. 194 Χ 500 και μας βγαίνει το νούμερο των 97.000 καρναβαλιστών.

Της... καρναβαλολατρείας!

Το ελάχιστο. Γιατί αν μεγαλώσουμε τον αριθμό του μέσου όρου, τότε το σύνολο των καρναβαλιστών στις παρελάσεις ξεπερνάει τους 100.000. 40.000 δηλαδή περισσότερους από πέρυσι που οι συμμετοχές είχαν σπάσει και εκεί ρεκόρ. 

Πέρυσι ήταν το πρώτο καρναβάλι με παρελάσεις μετά την πανδημία. Φέτος όμως γίνεται της καρναβαλολατρείας. Προφανώς γιατί η πανδημία είναι στη συνείδηση του κόσμου ακόμα πιο πίσω σε σύγκριση με πέρυσι και πλέον δεν υπάρχει καμία υποψία φόβου.

Κι φυσικά δεν θα μπορούσαμε να αγνοήσουμε την ανάγκη του κόσμου για να διασκεδάσει και να ξεφύγει από τα προβλήματα του.