Ο «παλαιοχριστιανός» της Κορινθίας βρέθηκε καλεσμένος στην εκπομπή «live news» και μίλησε για τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση.

Ο 45χρονος παλαιοχριστιανός μίλησε στην εκπομπή αφού αφέθηκε ελεύθερος, και είπε ότι είναι προσωρινά ανακουφισμένος.
«Μου πήραν τον σκύλο επειδή άρεσε σε έναν αστυνομικό», λέει ο 45χρονος παλαιοχριστιανός

Όπως είπε ο 45χρονος, «ήρθαν από το τμήμα Ξυλοκάστρου και πήραν τον σκύλο της οικογένειας, του άρεσε του αστυνομικού και κρατήσανε τον σκύλο, δεν ξέρω τι αδίκημα έκανε ο σκύλος». Από την εκπομπή τού επισημάνθηκε ότι επρόκειτο για έναν σκύλο που ήταν αλυσοδεμένος και νηστικός, κάτι που αρνήθηκε ο 45χρονος, ο οποίος είπε ότι έχει δύο σκυλιά, αλλά πήραν μόνο το ένα.

«Οι αδικημένοι είναι αδέλφια μου»

Ο παλαιοχριστιανός είπε ότι αισθάνεται ως αδέλφια του τους αδικημένους, ότι βλέποντας τις ιστορίες των άλλων ανθρώπων που ήταν στα κρατητήρια τους αισθάνθηκε ως δικούς του ανθρώπους, ενώ έκανε λόγο για αδικίες εναντίον τους.

Μάλιστα, είπε ότι ήταν αδικημένος ένας άνθρωπος του οποίου το δίπλωμα αφαιρέθηκε από τις Αρχές, επειδή οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ. «Όλοι οι άνθρωποι είμαστε αδέλφια» ανέφερε, και πρόσθεσε ότι δεν πρέπει να μπαίνουν αυτοί οι άνθρωποι με βαρυποινίτες στο ίδιο κελί. «Μπορείς να τον πας σε ένα κέντρο απεξάρτησης» είπε, επίσης.

«Η εισαγγελική εντολή για DNA είναι αντίθετη με τα πιστεύω μου», λέει ο παλαιοχριστιανός

Για την εξέταση DNA, την οποία αρνήθηκε, ο 45χρονος παλαιοχριστιανός είπε ότι επειδή το ζήτημα με τα βιομετρικά έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις, «κάποιοι άνθρωποι, που αντιστεκόμαστε, γνωρίζουμε ότι αργά ή γρήγορα θα βρίσκουν για να λένε». «Η εντολή για τεστ DNA παραβιάζει την αξιοπρέπεια και τα πιστεύω μου, στρεφόταν προς όλη μου την οικογένεια», συμπλήρωσε ο παλαιοχριστιανός.

Όταν μας συλλάβανε όλους και με τα παιδιά και μας είχαν στο τμήμα 20 ώρες, αν υπήρχε κάτι ύποπτο θα το είχαν βρει, πρόσθεσε. Τελικά είπε ότι δεν θα κάνει τεστ, καθώς «τα ιδιαίτερα πιστεύω μου είναι εναντίον σε κάθε τι βιομετρικό, από εκεί και πέρα θα τα πω με τον δικηγόρο μου για να δω τι μπορεί να γίνει». Με τη σύζυγό του δεν έχει επαφή, είπε, γιατί δεν είχε τηλέφωνο. «Δεν είχα επικοινωνία με τον έξω κόσμο, δεν ξέρω καν τι λέγεται για εμένα» τόνισε.
«Εσείς ζείτε στην Ελλάδα, εγώ στην Ευρώπη»

«Οι παλαιοημερολογίτες είμαστε θρησκευτική μειονότητα, είμαστε στην Ευρώπη ή δεν είμαστε;» συνέχισε ο 45χρονος και είπε: «εσείς ζείτε στην Ελλάδα, αλλά εγώ ζω στην Ευρώπη. Μπορείτε να συνεχίσετε να ζείτε στην Ελλάδα, αν μετακομίσω στην Ασία θα συζητήσουμε για άλλα πράγματα, τώρα ζω στην Ευρώπη».

Επίσης, είπε ότι δεν είναι εφικτό να γυρίσει και να μείνει στο ίδιο μέρος που ζούσε, καθώς έχει γίνει «κέντρο διερχομένων»
«Ας αποδείξουν ότι δεν δουλεύω, έχω τη βάση δεδομένων του δήμου στον υπολογιστή μου»

Για το ζήτημα της τηλεργασίας είπε ότι έχει τη βάση δεδομένων του δήμου στον υπολογιστή του. «Ας αποδείξουν ότι δεν δουλεύω, όταν εγώ τους φτιάχνω όλα αυτά που ανεβαίνουν στο υπουργείο και στη διαύγεια. Όταν έχω στον υπολογιστή μου τη βάση δεδομένων μιας υπηρεσίας δεν μπορούν να πουν ότι δεν εργάζομαι. Κάνω λογιστική εργασία, φτιάχνω τα καύσιμα στο γραφείο κίνησης, είναι εργασία που παίρνει αρκετό καιρό να γίνει, μιλάμε για λογαριασμούς χιλιάδων ευρώ» είπε.

Είπε, επίσης, ότι είναι ανάπηρος, πολύτεκνος με έξι παιδιά, ότι έχει κοινωνικά προβλήματα και ανήκει σε ιδιαίτερα ευπαθή ομάδα, αλλά ότι είναι και φτωχός. «Στη Γερμανία θα ζούσα με επιδόματα» είπε.

«Ο καθένας κάνει τις επιλογές του ανάλογα με τις ικανότητές του. Εγώ με 1.000 ευρώ πρέπει να ταΐσω οκτώ στόματα, αυτό δεν είναι ακριβώς επιλογή» τόνισε.

«Ποτέ δεν ήμουν ενταγμένος στη Χρυσή Αυγή» λέει ο παλαιοχριστιανός

Δεν είναι ακριβές, είπε όταν ρωτήθηκε για τη σχέση του με τον Παναγιώταρο και πρόσθεσε ότι «μιλάμε για 15 χρόνια πριν, η Χρυσή Αυγή δεν ήταν καν κόμμα, κατεβαίναμε και πίναμε μια μπίρα. Μεγάλωσα σε κομουνιστική οικογένεια, πριν από 15 χρόνια ήπια μια μπίρα με τον Παναγιώταρο, ο οποίος δεν ήταν τίποτα τότε». Στο Χυτήριο δεν ήταν μαζί με τον Παναγιώταρο, ήταν οι παλαιοημερολογίτικες παρατάξεις εκεί, δεν είχαμε σχέση με τη Χρυσή Αυγή, ήταν θρησκευτική αντίδραση και όχι πολιτική, είπε για τα βίντεο που τον έχουν δείξει στα επεισόδια. «Ποτέ δεν ήμουν ενταγμένος στη Χρυσή Αυγή, για να το τελειώσουμε» υπογράμμισε.