Το… καμπανάκι χτυπούν οι έμποροι και οι επαγγελματίες της εστίασης στους φορείς για άμεσα μέτρα για την καρναβαλική περίοδο και ειδικότερα για το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού, σε ότι αφορά την πάταξη του παραεμπορίου και της υπαίθριας εστίασης.

Η Πάτρα το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού από νωρίς την Παρασκευή έως τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας αναμένεται να βουλιάξει από τον κόσμο και τους επισκέπτες.

Είναι σίγουρο ότι ένα μεγάλο ποσοστό των επισκεπτών αυτών θα είναι νεολαία, φίλοι και συγγενείς των φοιτητών που σπουδάζουν στην Πάτρα που πρόκειται να έρθουν στην πρωτεύουσα του καρναβαλιού για ξέφρενη διασκέδαση. Με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει.

Όλος αυτός ο κόσμος που θα έρθει στην Πάτρα θα βρίσκεται για ένα τριήμερο (τουλάχιστον τις περισσότερες ημέρες αυτού) μέσα στο κέντρο της πόλης, σε μια ακτίνα που κρίνοντας από την εμπειρία των περασμένων ετών θα ξεκινάει από τα Ψηλαλώνια και θα καταλήγει στην Αγίας Σόφιας, στην καλύτερη περίπτωση.

Η ακτίνα αυτή βέβαια θα είναι ακόμα μικρότερης διάστασης για όσους θέλουν να βρίσκονται στην καρδιά της διασκέδασης έχοντας ως επίκεντρο την πλατεία Γεωργίου, την Γεροκωστοπούλου, την Ρήγα Φεραίου και την Αγίου Νικολάου. 

Κρίσιμη σύσκεψη

Γεννάται έτσι ένα ερώτημα; Πού θα χωρέσει αυτός ο κόσμος; Το ερώτημα αυτό καλούνται να απαντήσουν στη σύσκεψη που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς, Δήμος και Περιφέρεια, επαγγελματικοί σύλλογοι, Αστυνομία, ΕΚΑΒ κτλ.

Οι έμποροι και ο κλάδος της εστίασης έχουν ζητήσει από τους φορείς, αλλά και τις ελεγκτικές υπηρεσίες του κράτους να μην αφήσουν φέτος κανένα περιθώριο για παραεμπόριο, έτσι ώστε να μην δούμε πάγκους μικροπωλητών σε διάφορα σημεία του κέντρου να πουλούν από καρναβαλικά είδη έως και μαυροδάφνες ή σουβλάκια.

Για να γίνει αυτό όμως πέρα από ότι ο Δήμος δεν πρέπει να δώσει καμία άδεια, θα πρέπει και η Περιφέρεια να έχει σε ετοιμότητα όλους τους ελεγκτικούς της μηχανισμούς, ξεκινώντας τους ελέγχους από την πρώτη μέρα του τριημέρου και μένοντας σε επιφυλακή.

Σκοπός όλων είναι να έχουμε ένα ασφαλές καρναβάλι και αν είναι δυνατόν να μην δούμε εικόνες σαν αυτές που πρωταγωνίστησαν στον απόηχο των καρναβαλιών των περασμένων ετών.