Στο 92% με 95% είναι για την ώρα η πληρότητα στα ξενοδοχεία της Πάτρας για το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού, με όλες τις εκτιμήσεις να αναφέρουν ότι μέχρι το τέλος του μήνα δεν θα βρίσκει κανείς δωμάτιο, τουλάχιστον στα κεντρικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα της πόλης.

Το ενδιαφέρον όπως ήδη είναι γνωστό φέτος ξεκίνησε από τις αρχές Δεκεμβρίου, πριν από τα Χριστούγεννα, ενώ κορυφώθηκε στο διάστημα μεταξύ του Ιανουαρίου και του Φεβρουαρίου, με κόσμο που έσπευδε να κρατήσει δωμάτιο, γνωρίζοντας τι θα ακολουθήσει.

Οι τιμές στα δωμάτια των ξενοδοχείων, με δεδομένο ότι αναφερόμαστε στο Πατρινό Καρναβάλι και αποτελεί και την εμπορικότερη ανοικτή εκδήλωση που υπάρχει σε όλη την επικράτεια, είναι σε ένα λογικό πλαίσιο.

Αυξημένες κατά 3% με 5% περίπου λόγω της γενικότερης ακρίβειας που υπάρχει, αλλά σε ένα κανονικό επίπεδο για τα δεδομένα της διοργάνωσης. Ξεκινούν από τα 100 με 120 ευρώ και φτάνουν τα 180 με 200 ευρώ, ανάλογα πάντα με την κατηγορία του κάθε ξενοδοχείου.

Πέρα από τα κεντρικά ξενοδοχεία της Πάτρας, αρκετή κίνηση θα έχουν για το τριήμερο και τα ξενοδοχειακά συγκροτήματα που βρίσκονται περιφερειακά της πόλης. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις σε μια ακτίνα που θα ξεκινάει από την Άκολη φτάνοντας έως και τα Καμίνια τα ξενοδοχεία θα έχουν μια υψηλή πληρότητα.

Ωστόσο, σε ότι αφορά τα εποχικά ξενοδοχεία που αυτή την περίοδο είναι κλειστά, δύσκολα θα ανοίξουν μόνο για το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού, αφού κάτι τέτοιο είναι ασύμφορο για τις επιχειρήσεις.

Οπότε οι ξενοδοχειακές κλίνες της περιοχής της Αχαΐας για το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού παραμένουν ελάχιστες στον αριθμό σε σχέση με την εμπορική δυναμική της διοργάνωσης, αλλά και την επισκεψιμότητα στην πόλη τουλάχιστον για αυτές τις μέρες.