Το καρναβάλι της Πάτρας έχει κάτι από… Αριστοφάνη! Όλα αυτά τα στοιχεία της ανατροπής, της σάτιρας και της διακωμώδησης πηγάζουν άλλωστε από την αρχαία κωμωδία.

Ο Καρναβαλής είναι μια σύγχρονη παράσταση που έχει φτιαχτεί από πατρινούς και έρχεται για να αναδείξει τις ρίζες του Πατρινού Καρναβαλιού στην αρχαία κωμωδία, σε ένα παιδικό διαδραστικό θεατρικό δρώμενο βασισμένο στους Αχαρνής του Αριστοφάνη.

Συγκεκριμένα, η διασκευή θα ακολουθήσει τη δομή των Αχαρνέων, με τη διαφορά πως στο σημείο που ο Δικαιόπολης, ο οποίος θα φέρει το όνομα Καρναβαλόπολις, αντί να συνάψει συμφωνία με την Ειρήνη θα συνάψει συμφωνία με το πνεύμα του καρναβαλιού.

Έτσι μέσα από ευτράπελα θα υπάρξει μια κατάσταση γέλιου (τηρουμένων των αναλογιών όσον αφορά τους αστεϊσμούς με δεδομένο ότι η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά), ενώ η  έγκειται στο γεγονός πως όσα παιδιά είναι παρόντα θα μπορούν να συμμετέχουν στα χορικά του έργου (αποτελούμενα από θεατροπαιδαγωγούς-χορεύτριες).

Οπότε θα μπορούν να λάβουν μέρος στην τελική κατάληξη. Στο έργο πρωταγωνιστούν τα τρία κορίτσια της ομάδας Clarity Performers (Μαριλένα Τρακαλιανη, Βάλια Πλώτα  και Σάντυ Πατσαούρα),  καθώς και η παιδαγωγός Μαρινίκη Κόρακα.

Η σκηνοθεσία-δραματουργική επεξεργασία είναι του  Δημήτρη  Ζαπάντη.

Εικαστική σύλληψη: Ιωαν. Κοψινης. 

Ενδυματολόγος: Ελ. Ασλανίδη. 

Επιμέλεια κίνησης- χορός: Σάντυ Πατσαούρα. 

Τεχνική κάλυψη: Μάνος Μπουσές. 


«Καρναβαλής» στις Καρναβαλουπόλεις στα Παλαιά Σφαγεία Πατρών