Πρόταση από την ΚΕΔΗΠ έχει υποβληθεί στον Εμπορικό Σύλλογο της Πάτρας, σχετικά με τον καρναβαλικό διάκοσμο των μαγαζιών κατά τη διάρκεια της καρναβαλικής περιόδου.

Η πρόταση αυτή αναφέρει να μπουν στις βιτρίνες των εμπορικών καταστημάτων στο κέντρο της Πάτρας μια ή δύο στολές από τα καρναβαλικά πληρώματα που θα δούμε φέτος στις παρελάσεις.

Με αυτόν τον τρόπο, σύμφωνα με το σκεπτικό της ΚΕΔΗΠ, θα μπει σε ακόμα μεγαλύτερο βαθμό ένα καρναβαλικό χρώμα στην αγορά. Για τις λεπτομέρειες της εφαρμογής αυτής της πρότασης θα γίνονταν συζητήσεις των μελών του Εμπορικού Συλλόγου, με την ΚΕΔΗΠ, αλλά και τα πληρώματα.

Από εκεί και πέρα το project με τον διαγωνισμό για την καλύτερη καρναβαλική βιτρίνα θα υλοποιηθεί και φέτος, με τους εμπόρους και τα μαγαζιά να συμμετάσχουν ενεργά στην διαμόρφωση μιας καρναβαλικής ατμόσφαιρας στην πόλη.

Μάλιστα, το προεδρείο έχει ζητήσει από τους εμπόρους και τα μέλη του αν θέλουν και έχουν την διάθεση, εκτός όλων των άλλων να είναι ντυμένοι και οι ίδιοι καρναβαλικά ή να φορούν ένα καρναβαλικό αξεσουάρ κατά την διάρκεια της τελευταίας εβδομάδας του καρναβαλιού.