Μετά από το Πάσχα με βάση τις εκτιμήσεις θα έχουμε εξελίξεις πάνω στο θέμα του καλλιτεχνικού διευθυντή του ΔΗΠΕΘΕ.

Οι διαδικασίες έχουν αργήσει αρκετά καθώς μόλις πριν από μερικές μέρες αποφασίστηκε η προεδρία του νέου διοικητικού συμβουλίου, με τη νέα πρόεδρο Λυδία Καραθανασοπούλου.

Πάντως μέσα στο επόμενο διάστημα θα τρέξουν οι διαδικασίες για να βγει η σχετική προκήρυξη για την θέση του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή και αφού υποβληθούν οι αιτήσεις ενδιαφέροντος από τους υποψηφίους, θα ξεκινήσουν οι συνεντεύξεις προς τους ενδιαφερόμενους.

Οι αιτήσεις και αυτή τη φορά αναμένεται να είναι πολλές αφού η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή ενός Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου όπως είναι αυτό της Πάτρας αποτελεί από μόνη της ένα δέλεαρ.  Θυμίζουμε ότι η θέση του καλλιτεχνικού διευθυντή είναι εδώ και έξι μήνες κενή, μετά από την μη ανανέωση της συνεργασίας με τον Λουκά Θάνο.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι παραστάσεις που έχουν οριστεί στο πλαίσιο της θεατρικής χειμερινής σεζόν στο πρόγραμμα του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο φορέας θα έχει έναν σημαντικό ρόλο και στα φετινά δρώμενα του Πατρινού Καρναβαλιού, έχοντας μια ανοικτή συνεργασία με τον Καρναβαλικό Οργανισμό.