Είναι αδιανόητο και πολιτικά ανόητο να αμφισβητείται η ηγεσία Κασσελάκη», δήλωσε ο Νίκος Παππάς, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με τον πρόεδρο Στέφανο Κασσελάκη με αφορμή τη χθεσινή δήλωση του Γιώργου Τσίπρα.

«Το κόμμα με αυτή την ενότητα θα προσπαθήσει να πάει στις ευρωεκλογές», πρόσθεσε

«Η δική μου πεποίθηση και η διάθεση του κ. Κασσελάκη είναι ότι αν αμφισβητηθεί θα ζητήσει ξανά την εμπιστοσύνη της βάσης»

Σχετικά με το ερωτηματολόγιο και την αναταραχή που προκλήθηκε εσωκομματικά ο ίδιος δήλωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ: «Για ένα ερωτηματολόγιο σηκώθηκε πάρα πολύ σκόνη, συνεχίζει να υφίσταται, τα μέλη συνεχίζουν να ψηφίζουν κανονικά, ο λόγος που ξεκίνησε όλη αυτή η αναταραχή εξηγήθηκε στα μέλη της ΠΓ. Ο πρόεδρος αμφισβητήθηκε για τις επιλογές του, ωστόσο μεταξύ τους δόθηκαν εξηγήσεις και η ΠΓ εξέδωσε ανακοίνωση ότι δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση του προέδρου. Το τρίτο θέμα είναι ότι η ΠΓ συνεδρίασε χωρίς να λάβει υπόψη το πρόγραμμα του προέδρου -ως όφειλε να λάβει- οπότε αναγκάστηκε να συνεδριάσει και μία δεύτερη μέρα για να είναι παρών ο πρόεδρος και αφού εξηγήθηκαν όσα έγραψε στην επιστολή του δια ζώσης, ύστερα την απέσυρε».

Ερωτηθείς αν στις ευρωεκλογές υπάρξει ένα κακό αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ και αν θα τεθεί θέμα προέδρου ο ίδιος ξεκαθάρισε: «Ο πρόεδρος έχει λάβει εντολή μακράς πνοής, θα κριθεί το 2027 στις Εθνικές εκλογές, αν οποιοσδήποτε θέλει να τον αμφισβητήσει ο πρόεδρος θα ζητήσει την αναβάπτιση της εντολής του από τη βάση του κόμματος».

Σχετικά με το ζήτημα της επιστροφής του Αλέξη Τσίπρα δήλωσε: «Δεν θεωρώ αυτό το σενάριο ρεαλιστικό».

ΣΥΡΙΖΑ: Προσωρινός συμβιβασμός - Την Πέμπτη το Συνέδριο του κόμματος

Με αμοιβαία συμβιβαστική διάθεση, ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, παρουσία και Στέφανου Κασσελάκη.Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του κόμματος ανακάλεσε την επιστολή που έστειλε τη Δευτέρα στα μέλη της ΠΓ και η οποία είχε προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις. Σε κάθε περίπτωση, το βέβαιο είναι πως έγιναν βήματα υπαναχώρησης και από τις δύο πλευρές που κατέληξαν μετά την πεντάωρη συνεδρίαση να επαναβεβαιώσουν αμφίδρομα τη σχέση εμπιστοσύνης τους.

Αρχικά,, ο Στέφανος Κασσελάκης, φέρεται πως ζήτησε την δέσμευσή τους για στήριξη της προεδρίας του, διαφορετικά όπως είπε, αν υπάρχει αμφισβήτηση, θα ζητήσει επαναβεβαίωση από τη βάση. «Δεν θα γίνω Ιφιγένεια» φέρεται να τόνισε χαρακτηριστικά.

«Αν δεν με εμπιστεύεστε, ζητώ αναβάπτιση της βούλησης και της εντολής των μελών. Σέβομαι τα όργανα, είμαι συλλογικός, τα σέβομαι παρότι δεν υπάρχει συλλογική διαδικασία που να μην υπήρξαν διαρροές. Πώς μπορεί να λειτουργεί ένα όργανο αν δεν σέβεστε τη διαδικασία; Εάν κάποιος με αμφισβητεί να το κάνει τώρα, εγώ δεν θα γίνω Ιφιγένεια» φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι είπε ο κ. Κασσελάκης.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες ορισμένα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας απάντησαν στον πρόεδρο του κόμματος ότι «δεν δίνουμε λευκή επιταγή πουθενά και σε κανέναν».

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ μετά το τέλος της συνεδρίασης επεσήμαναν ότι στο πλαίσιο αυτής, «μετά από μια εκτεταμένη, παραγωγική και ειλικρινή συζήτηση και με πλήρη επίγνωση της συγκυρίας για τα μείζονα που απασχολούν και ταλαιπωρούν την ελληνική κοινωνία: α) Εκφράστηκε η αμοιβαία εμπιστοσύνη και στήριξη μεταξύ του προέδρου και των μελών της Πολιτικής Γραμματείας. β) Επαναβεβαιώθηκε η λειτουργία της Π.Γ ως πολιτικό κέντρο».

Επίσης, ότι «το Συνέδριο θα διεξαχθεί από την Πέμπτη 22/2 μέχρι και τις 25/2, βάσει των θέσεων που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια του προσυνεδριακού διαλόγου. Συνέδριο επανεκκίνησης και ανασυγκρότησης που θα σημάνει την 'ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΡΑ'» .