Συστατικά

200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 μεγάλο αβγό
100 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
75 ml ηλιέλαιο
150 ml γάλα
1 πορτοκάλι
1 κουτ. της σούπας εκχύλισμα πορτοκαλιού
7 σταγόνες σοκολάτας με εσάνς πορτοκαλιού

Τρόπος Μαγειρέματος

Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 170 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά 8 φόρμες για κέικ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι και τη ζάχαρη. Στύβεις το πορτοκάλι και προσθέτεις το χυμό στο μείγμα.
Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπάς το αβγό και προσθέτεις το γάλα, το ηλιέλαιο και το εκχύλισμα πορτοκαλιού. Ανακατεύεις μέχρι το μείγμα σου να “δέσει”.
Ενώνεις τα δύο μείγματα σε ένα ανακατεύοντας.
Περιχύνεις το μείγμα σου στις φόρμες μάφιν. Πρώτα, ρίχνεις τη μισή ποσότητα και στη συνέχεια μισή σταγόνα σοκολάτας και μετά το υπόλοιπο μάφιν.
Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.

Πηγή: tlife.gr