Με ιδιαίτερη επιτυχία στο Αμφιθέατρο του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, καθώς και στον πολυχώρο Royal Theatre στην Πάτρα διεξήχθησαν το Σάββατο, 17Φεβρουαρίου 2024και την Κυριακή, 18 Φεβρουαρίου 2024 οι τελετές ορκωμοσίας των αποφοίτων των Προπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών και οι τελετές απονομής Μεταπτυχιακών Τίτλων Σπουδών.Στις παρούσες τελετές ορκίστηκαν με φυσική παρουσία περίπου 2.200 φοιτήτριες/τες, ενώ ταυτόχρονα μέσω του καναλιού του Ιδρύματος στο Youtube μεταδίδονταν και ηλεκτρονικά οι τελετές, για όσους αποφοίτους δεν κατέστη δυνατό να παραστούν δια ζώσης.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος, Καθηγητής Ιωάννης Καλαβρουζιώτης καλωσόρισε τους αποφοίτους, τόνισε ότι η πραγματοποίηση των ανωτέρω τελετών στην Πανεπιστημιούπολη του ΕΑΠ αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός γιατί παρέχεται η δυνατότητα στους αποφοίτους να βρεθούν και να γνωρίσουν τις κτιριακές εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, στο οποίο φοίτησαν.

Στις τελετές μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμούς οι Αντιπρόεδροι της Δ.Ε.,Καθηγητής Ιωάννης Συμπέθερος, Καθηγητής Κωνσταντίνος Καραμάνης και Αν. Καθ. Λεωνίδας Δουκάκης, ο Κοσμήτορας της Σχολής Κοινωνικών Επιστημών, Καθηγητής Αυγουστίνος Δημητράς, ο Κοσμήτορας της Σχολής Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας, Καθηγητής Αχιλλέας Καμέας, ο Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών, Καθηγητής Εμμανουήλ Κουτούζης και ο Κοσμήτορας της Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Βιώσιμου Σχεδιασμού Καθ. Στυλιανός Ζερεφός καθώς και οι Διευθυντές των Προπτυχιακών και Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Σπουδών και μέλη ΔΕΠ του Ιδρύματος, οι οποίοι συνεχάρησαν τους αποφοίτους και τους ευχήθηκαν καλή σταδιοδρομία με εφόδιο το νέο τους πτυχίο.

Οι τελετές θα ολοκληρωθούν το επόμενο Σαββατοκύριακο, 24 και 25 Φεβρουαρίου με τις φοιτήτριες/τες της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών στην Πανεπιστημιούπολη του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου, όπου μαζί με τους συνοδούς τους θα προσέλθουν στην πόλη μας.