Μια ξεχωριστή μεσημεριανή σύναξη θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα μέλη και οι φίλοι της Εταιρείας Κοινωνικής Δράσης και Πολιτισμού ΚΟΙΝΟ_ΤΟΠΙΑ www.koinotopia.gr που θα συμμετάσχουν στο ‘‘τσίκνισμα’’ της οργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί την Τσικνοπέμπτη 7 Μαρτίου το μεσημέρι στο Bar Restaurant ‘‘Tulum Uptown’’, που στεγάζεται στο εμβληματικό Μέγαρο Γκολφινόπουλου, Υψηλών Αλωνίων 25.

Οι κρατήσεις θέσεων-προσκλήσεων έχουν αρχίσει από τη γραμματεία της οργάνωσης Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 11πμ-2μμ και Πέμπτη, Παρασκευή 7-9μμ Καραϊσκάκη 153, ισόγειο (μεταξύ Πατρέως και Γεροκωστοπούλου). Για την προμήθειά τους -θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω του περιορισμένου χώρου- καθώς και για σχετικές πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στο 2610.622250 ώρες γραμματείας και στο 2610.277171 τις υπόλοιπες ώρες, τέλος μπορείτε να κάνετε κράτηση στο [email protected]

Όπως συνηθίζεται στις εκδηλώσεις της Κοινο_Τοπίας ο χώρος θα είναι απαλλαγμένος από παράγωγα καπνίσματος, οι φίλοι καπνιστές θα μπορούν να χαρούν τη συνήθειά τους στον αίθριο χώρο του Bar Restaurant.

Λόγο της ημέρας και του καρναβαλικού στίγματος της πόλης θα ήταν ευνόητα επιθυμητή κάθε ενδυματολογική προσομοίωση στο έθιμο και στη συνακόλουθη διάθεση.

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν ‘‘τα σόγια’’ τα οποία έδωσαν το στίγμα τους το ‘19, ‘‘τα μοντέλα’’ το ‘20, αλλά & οι ‘‘τελειόφοιτες κορασίδες του Α΄ Παρθεναγωγείου’’ το ‘23.

Παράλληλα στη μάχη της διασκέδασης και της ανεπανάληπτης Πατρινής Καρναβαλοτρέλας οι συμμετέχοντες καλούνται να φέρουν τον απαραίτητο εξοπλισμό σερπαντίνες, καραμούζες, σφυρίχτρες, φρου φρου κ.α.

Η μουσική με την επιμέλεια του dj θα δώσει το έναυσμα για χορό με διαχρονικά Ελληνικά ακούσματα πολλών ρυθμών και ειδών αλλά και latin, disco, techno κ.α.

Το Μέγαρο Γκολφινόπουλου χτίστηκε το 1917 στη δυτική πλευρά της πλατείας Υψηλών Αλωνίων, στη συμβολή με την οδό Μεσολογγίου.

Είναι διώροφο κτίριο με εκλεκτικιστικό ύφος καθώς στην κλασική διαμόρφωση των όψεών του ενσωματώνει στοιχεία και από ρεύματα όπως η art nouveau. Ξεχωριστό στοιχείο είναι η κυκλική διαμόρφωση του γωνιακού τμήματος του κτιρίου το οποίο απολήγει σε θόλο καλυμμένο με μεταλλικά ελάσματα, που του προσδίδει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα και χάρη.

Ο όροφος του κτιρίου προοριζόταν για κατοικία της οικογένειας Γκολφινόπουλου, ενώ στο ισόγειο στεγαζόταν ένα από τα ιστορικά καφενεία της Πάτρας η «Αλάμπρα», σημείο συνάντησης και ψυχαγωγίας για γενιές Πατρινών.