Αίσθηση προκάλεσε ο έκτος τόμος της σειράς «Οι Τόποι μας» που κυκλοφόρησε την Κυριακή με την Καθημερινή, καθώς ήταν αφιερωμένος στην Πάτρα και πολλοί Πατρινοί έσπευσαν να τον προμηθευτούν.

Μέσα από τις σελίδες του ξετυλίγεται ένα πανόραμα της Πάτρας. Η ιστορία της διαμέσου των αιώνων, μέχρι το σήμερα. Μέσα και από τις συνεντεύξεις με πολλούς Πατρινούς αποκαλύπτονται τα πολλά της "πρόσωπα", το ένδοξο παρελθόν της, η ομορφιά της, οι δυνατότητές της και το σήμερα.

Ξεφυλλίζοντάς τον, συναντάμε ιστορικά στοιχεία φωτογραφίες, συνεντεύξεις. Πατρινό Καρναβάλι, Άγιος Ανδρέας, Γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, το πατρινό οικοσύστημα που καινοτομεί, Τέχνες, Καραγκιόζης, τυπογραφία, διασκέδαση, Προμηθέας. Αρχαιολογικό Μουσείο κ.α. συγκαταλέγονται στο περιεχόμενο.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, ο 6ος τόμος της σειράς «Οι Τόποι μας» ταξιδεύει στην Πάτρα του Καρναβαλιού, της Μπελ Επόκ και του Αγίου Ανδρέα. Συναντούμε τους ανθρώπους της, φωτίζουμε γνώριμες και αθέατες πτυχές και καταγράφουμε όλα όσα συμβαίνουν σήμερα σε μια συλλεκτική έκδοση.

Δώδεκα δημοσιογράφοι, οκτώ φωτογράφοι, 45 ημέρες δημοσιογραφικών αποστολών, περισσότερες από 200 συνεντεύξεις, σπάνια αρχεία και πηγές, εκατοντάδες ώρες απομαγνητοφωνήσεων, 40.000 λέξεις στο χαρτί, μια πλούσια συγκομιδή από 3.200 φωτογραφικά στιγμιότυπα, μια τελική επιλογή από 226 εικόνες.

«Οι Τόποι μας» ταξιδεύουν στην Πάτρα, συναντούν τους ανθρώπους της. Φωτίζουν γνώριμες και αθέατες πτυχές της ζωής και της δημιουργικότητας στην πρωτεύουσα της Δυτικής Ελλάδας, καταγράφουν τις ευκαιρίες που ανοίγονται για ένα φωτεινό μέλλον.  

Από το Καρναβάλι, τη μουσική και την πλούσια θεατρική κίνηση της πόλης, στον Καραγκιόζη, τον Άγιο Ανδρέα και τη σπουδαία κληρονομιά της πατρινής τυπογραφίας.  Κι από τη φοιτητική ζωντάνια που της δίνει παλμό, στις αναπτυξιακές προοπτικές και σε ένα δυναμικό οικοσύστημα καινοτομίας και έρευνας, το οποίο έχει να επιδείξει πολλές και εντυπωσιακές ιστορίες. Όλα όσα συμβαίνουν σήμερα στην Πάτρα, σε μια συλλεκτική έκδοση 300 σελίδων.