Έχουν αυξηθεί οι φθορές και οι βανδαλισμοί στο Έλος της Αγυιάς, σύμφωνα με αναφορές που γίνονται κάθε τόσο από πατρινούς που πηγαίνουν στον χώρο για να κάνουν την βόλτα τους ή για να αθληθούν.

Πρόκειται για τον χώρο που παραδόθηκε πριν από σχεδόν ένα χρόνο στην πόλη, ύστερα από τις εργασίες που έγιναν για την ανάπλαση του και την πρόσβασιμοτητα του στους πατρινούς και στους επισκέπτες.

Σύμφωνα λοιπόν με τις αναφορές που έχουν γίνει υπάρχουν πλέον αρκετοί βανδαλισμοί στα ξύλινα παρατηρητήρια και στην πεζογέφυρα, με συνθήματα, μπογιές και σπασμένα κάγκελα.

Επίσης σε ένα από τα ξύλινα παρατηρητήρια του Έλους παραμένει η άστεγη γυναίκα, καθώς προφανώς δεν έχουν γίνει και οι σχετικές διαδικασίες για την απομάκρυνση της. Αυτό είναι όμως το λιγότερο.

Το σημαντικό είναι ότι το Έλος που αποτελεί το δεύτερο πάρκο της παραλιακής ζώνης της Πάτρας και αναμένεται το επόμενο διάστημα να συγκεντρώσει ακόμα περισσότερο κόσμο (έρχεται άνοιξη μην το ξεχνάμε και ανοίγει ο καιρός) είναι ένας χώρος αφύλακτος.

Και το ερώτημα είναι το εξής: Κύκλοι της δημοτικής αρχής πριν από μερικούς μήνες είχαν πει ότι θα βάλουν ιδιωτική εταιρεία σεκιούριτι για να διαφυλάξει και να προστατεύσει τον χώρο. Έχει γίνει τίποτα πάνω σε αυτό ή μήπως το ζήτημα έχει ξεχαστεί;