Ο Γιώργος Παπασπυρόπουλος είναι ένα παιδί μόλις 21 ετών που έχει καταφέρει να διακριθεί στο τένις από μικρή ηλικία, κάνοντας πρωταθλητισμό και έχοντας αρκετές επιτυχίες.
Μια από τις σημαντικότερες επιτυχίες του είναι η δεύτερη θέση που κατέκτησε στο πανελλαδικό πρωτάθλημα στην Φιλιππιάδα το 2018, καθώς και ο προημιτελικός σε πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Κιλκίς την ίδια χρονιά.
Πλέον ο νεαρός πατρινός είναι φοιτητής στη σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Yπολογιστών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στο τελευταίο έτος. Έχοντας ξεκινήσει το τένις από την ηλικία των 6 ετών, εργάστηκε ως προπονητής τένις για δύο χρόνια, ενώ πλέον είναι προπονητής πάντελ, ενός αθλήματος που δεν είναι και τόσο διαδεδομένο στον χώρα μας.
Ο ίδιος μιλώντας στο patrasevents.gr για το ξεκίνημα του αναφέρει: «Από μικρή ηλικία ασχολιόμουν με το ποδόσφαιρο και παράλληλα με το τένις. Ο αρχικός λόγος που επέλεξα το τένις ήταν λόγω παρέας, ωστόσο, στην πορεία αυτό που με κράτησε ήταν η αγάπη που απέκτησα για το άθλημα αυτό, καθώς καλώς ή κακώς είναι ένα αρκετά μοναχικό άθλημα».
Για τον ίδιο δεν έχουν σημασία τα κύπελλα και τα αποτελέσματα, αλλά το πως τον διαμόρφωσε το τένις σαν άνθρωπο και σαν χαρακτήρα. «Ένας αθλητής ο οποίος ζει στη χώρα μας, είναι σχεδόν απίθανο να καταφέρει να ακολουθήσει επαγγελματικά το τένις και να βιοποριστεί από αυτό.
Αυτό οφείλεται στο γεγονός πως οι εγκαταστάσεις, οι υποδομές και οι χρηματοδοτήσεις είναι ανύπαρκτες σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες» αναφέρει χαρακτηριστικά και συνεχίζει λέγοντας: «Ταλέντα και ικανοί προπονητές υπάρχουν παντού στην Ελλάδα, όχι μόνο στη Πάτρα αλλά αυτό δεν είναι αρκετό από μόνο του έτσι ώστε ο αθλητής να τα καταφέρει να κάνει το παραπάνω βήμα που απαιτείται».
Αυτό το διάστημα προτεραιότητα του είναι οι σπουδές του. «Αυτή την περίοδο δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος αθλητικός στόχος σε σχέση με το τένις, μιας και είμαι φοιτητής και παράλληλα εργάζομαι, άρα ο χρόνος που έχω απορροφάται σε αυτό το πεδίο. Όμως με το πέρας των σπουδών σκοπός μου είναι να ξανά αρχίσω την εντατική μου ενασχόληση με το τένις και να το πιάσω από εκεί που το είχα αφήσει».
Ο ίδιος ως ένα παιδί που έχει ξεκινήσει από νωρίς το τένις τονίζει για τα παιδιά που θέλουν να ξεκινήσουν την ενασχόληση τους με το άθλημα αυτό. «Ένα παιδί το οποίο επιθυμεί να αρχίσει την ενασχόληση του με το τένις χρειάζεται να έχει αρκετή υπομονή και επιμονή, καθώς είναι ένα άθλημα το οποίο απαιτεί άφθονο χρόνο εξάσκησης και προπόνηση».
Όσο για το πάντελ στο οποίο εργάζεται ως προπονητής; «Το πάντελ είναι ένα άθλημα που άρχισε να γίνεται γνωστό στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια και μπορούμε να πούμε πως είναι μια «παραλλαγή» του τένις.
Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που ξεκίνησα την ενασχόληση μου σε αυτόν τον τομέα. Το γήπεδο έχει μικρότερες διαστάσεις από αυτό του τένις και περιτριγυρίζεται από τζάμια και σίδερα κάνοντας το στην ουσία κλειστό γήπεδο.
Επιπροσθέτως χρειάζονται τέσσερις αθλητές έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί ένας αγώνας και οι κανόνες του μοιάζουν με αυτούς του τένις αλλά με κάποιες μικροδιαφορές. Αξίζει να αναφερθεί πως είναι αρκετά διασκεδαστικό και περισσότερο «παρεΐστικο» άθλημα μιας και μπορεί ο οποιοσδήποτε με την παρέα του να το δοκιμάσει χωρίς να απαιτείται κάποια εξειδικευμένη γνώση».
Τέλος σε ότι αφορά το μέλλον του «ένα όνειρο που έχω σχετικά με το κομμάτι του τένις και του πάντελ είναι να καταφέρω να έχω την δικιά μου επιχείρηση που θα ασχολείται αποκλειστικά με αυτά τα δυο κομμάτια».