Ολοένα και περισσότεροι πατρινοί σκοπεύουν να βγάλουν ένα έξτρα εισόδημα από το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού, όπου αναμένεται η Πάτρα να βουλιάξει από τον κόσμο.

Ένα έξτρα εισόδημα με κάθε τρόπο, ακόμα και αν αυτό σημαίνει ότι ίσως χρειαστεί να ξεσπιτωθούν. Τι κάνουν; Αν έχουν ένα ακίνητο στην ιδιοκτησία τους το οποίο και δεν χρησιμοποιούν το βάζουν στη μίσθωση μόνο για το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού, έχοντας ως ενοίκιο ένα ποσό που συνολικά μπορεί να ξεπεράσει τα 500 και τα 600 ευρώ.

Ανάλογα με την κατάσταση βέβαια του ακινήτου και την περιοχή όπου βρίσκεται αφού αν είναι στο κέντρο τότε η τιμή αυτή μπορεί να εκτοξευτεί και το συνολικό έξτρα εισόδημα να ξεπεράσει ακόμα και τα 1.000 ευρώ.

Αν όμως δεν έχουν ακίνητο για να μισθώσουν, παρά μόνο αυτό που μένουν, τότε κάποιοι δεν διστάζουν να ξεσπιτωθούν, φεύγοντας για τρεις ημέρες από την Πάτρα, πηγαίνοντας σε κάποιο άλλο συγγενικό σπίτι, προκειμένου να ενοικιάσουν το δικό τους. Το εισόδημα που βγάζουν από αυτή την δουλειά είναι ένας μήνας δουλειάς και ίσως και παραπάνω.

Αρκετοί από αυτούς που είναι αποφασισμένοι να ξεσπιτωθούν το έκαναν και πέρυσι και έχουν μια εμπειρία πάνω στο όλο θέμα. Δεν βάζουν έτσι όποιον και όποιον μέσα στο σπίτι τους, αλλά το εξετάζουν, δίνοντας τον πρώτο λόγο σε οικογένειες ή σε παρέες που πιστεύουν ότι δεν θα τους κάνουν ζημιές.

Και αφήστε που πολλοί απευθύνονται κυρίως σε φίλους ή γνωστούς από άλλες πόλεις, χωρίς να το δηλώνουν σε κάποια πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης, αλλά κυκλοφορώντας το από στόμα σε στόμα, βάζοντας τα χρήματα στην τσέπη, καθαρά και αφορολόγητα, δίχως να φανούν πουθενά.