Σε θρίλερ έχει μετατραπεί η υπόθεση με την κοινότητα των παλαιοχριστιανών στην ορεινή Κορινθία αφού από την έφοδο της Ελληνικής Αστυνομίας το πρωί της Κυριακής προέκυψε πως τα παιδιά που ζούσαν εκεί είχαν εξαφανιστεί όπως και η λεγόμενη μητέρα της οικογένειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr την μεγάλη επιχείρηση της Ελληνικής Αστυνομίας η οποία ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 11:00 συνόδευαν κοινωνικός λειτουργός και εισαγγελέας που στόχο είχαν να διαπιστώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των ανηλίκων μετά την κατεπείγουσα προανάκριση που διέταξε χθες η εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου.

Το πρωί της Κυριακής άνδρες και γυναίκες της ΕΛΑΣ βρέθηκαν στην περιοχή όπου η κοινότητα έχει χτίσει τις σπηλιές και τις κατακόμβες προκειμένου να συντάξουν έκθεση για τις συνθήκες στις οποίες ζουν τα παιδιά τα οποία κατά δήλωση του 45χρονου που έχει εμφανιστεί ως πατέρας δεν πηγαίνουν σχολείο. Ωστόσο όπως διαπίστωσαν τα ανήλικα παιδιά απουσίαζαν όπως και η σύζυγος του 45χρονου.

Με τον 45χρονο είχε μείνει μόνο ο 15χρονος γιος του και η 25χρονη κόρη του η οποία δεν ζει στο σημείο αλλά ακολουθεί συμβατικό τρόπο ζωής στην Άρτα. Υπενθυμίζεται πως η 25χρονη είναι η γυναίκα στην οποία μεταφέρθηκαν αρχικά τα παιδιά όταν απομακρύνθηκαν μετά από εισαγγελική εντολή, ωστόσο δύο ώρες μετά επέστρεψαν στις σπηλιές στην Κορινθία.

Κατά τον έλεγχο ουδείς εξ αυτών αποκάλυψε πού βρίσκονται τα παιδιά ενώ ο 45χρονος αντέδρασε βίαια στον έλεγχο ενώ δεν άφησε τον δικαστικό λειτουργό και τον κοινωνικό λειτουργό να διενεργήσουν αυτοψία. Αποτέλεσμα αυτού ήταν η προσαγωγή του και απομάκρυνσή του από τον χώρο με όχημα της Αστυνομίας με κατεύθυνση το αστυνομικό τμήμα Ξυλοκάστρου.

Πλέον η προσοχή της Ελληνικής Αστυνομίας επικεντρώνεται στο να εντοπιστούν τα ανήλικα παιδιά και η γυναίκα, τους οποίους αναζητούν.

Υπενθυμίζεται πως η επέμβαση της ΕΛΑΣ έρχεται μετά την κατεπείγουσα προανάκριση διέταξε η εισαγγελία Πρωτοδικών Κορίνθου για την υπόθεση των «παλαιοχριστιανών». Μετά από την εισαγγελική απόφαση η αστυνομία κλήθηκε πλέον να διερευνήσει τον ακριβή αριθμό των ανηλίκων παιδιών που μένουν στις σπηλιές όπως επίσης και να καταγράψει μαζί με αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργό τις συνθήκες διαβίωσης τους.

Τι ισχύει με τα ανήλικα παιδιά

Όπως πληροφορείται το protothema.gr, πρόκειται για τέσσερα μικρά παιδιά. Πιο αναλυτικά το ζευγάρι το οποίο έγινε γνωστό και από τις δηλώσεις του στην τηλεόραση, ο 45χρονος και η 38χρονη έχουν ένα 22χρονο κορίτσι, δύο αγόρια 13 και 15 ετών (που έμεινε με τον πατέρα) καθώς και ένα μικρό κοριτσάκι έξι ετών. Στην κοινότητα βρέθηκε ένα ακόμη παιδί, σε βρεφική ηλικία το οποίο είναι της 22χρονης κόρης του ζευγαριού. Ωστόσο παραμένει άγνωστο ποιος είναι ο πατέρας του παιδιού αφού ούτε οι γονείς, ούτε και η 22χρονη τον έχουν υποδείξει.

Αμέσως μετά την εισαγγελική παραγγελία τα παιδιά (15χρονος, 13χρονος, 6χρονη και το βρέφος) απομακρύνθηκαν από την περιοχή και μεταφέρθηκαν στην 25χρονη κόρη του 45χρονου η οποία είναι παιδί από τον πρώτο γάμο του και ζει σε περιοχή της Κορινθίας ακολουθώντας συμβατικό τρόπο ζωής. Η υπόθεση περιπλέκεται καθώς μόλις απομακρύνθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις τα παιδιά επέστρεψαν στην κοινότητα των παλαιοχριστιανών και ζουν πάλι με τους γονείς τους στις σπηλιές.
Πατέρας οικογένειας παλαιοχριστιανών: Τα παιδιά δεν πάνε σχολείο, δεν μου δίνουν επίδομα

Εν τω μεταξύ τα λόγια του πατέρα της οικογένειας των Παλαιοχριστιανών, η οποία βρέθηκε να ζει σαν πρωτόγονη σε σπηλιά στα Τρίκαλα Κορινθίας, έρχονται τις τελευταίες ώρες στη δημοσιότητα.