Γεμάτα είναι αυτό το διάστημα τα ξενοδοχεία της Πάτρας, παρόλο που βρισκόμαστε σε προ - καρναβαλική περίοδο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες ο βασικός λόγος που τα ξενοδοχεία της Πάτρας τις τελευταίες δέκα μέρες έχουν αρκετές κρατήσεις και επισκεψιμότητα, έχει να κάνει με τις ορκωμοσίες του Ανοικτού Πανεπιστημίου που γίνονται αυτή την περίοδο. 

Πρόκειται για ορκωμοσίες που αφορούν τόσο προπτυχιακά, όσο και μεταπτυχιακό τμήματα, με δεκάδες αποφοίτους του ΕΑΠ να έρχονται στην Πάτρα μαζί με τους συγγενείς, τους φίλους και την οικογένεια τους για να δώσουν το παρών στις αντίστοιχες εκδηλώσεις και να πάρουν το πτυχίο τους. 

Οι ορκωμοσίες αυτές γίνονται σε διάφορους χώρους της Πάτρας και οι σπουδαστές έρχονται από πολλά μέρη της επικράτειας, από την Αττική, από την Κρήτη, από την Βόρεια Ελλάδα κτλ.

Το αντίκτυπο των ορκωμοσιών αυτών το "νιώθει" και η εστίαση, με αρκετά καταστήματα να έχουν τις ανάλογες κρατήσεις από τους αποφοίτους και τους συγγενείς τους ή τους φίλους τους που γιορτάζουν αυτό το χαρμόσυνο γεγονός. 

Να σημειωθεί ότι έχουν ξεκινήσει από τις αρχές του έτους και οι σχολικές εκδρομές στην Πάτρα, με αποτέλεσμα να υπάρχει και από αυτόν το τομέα μια σημαντική δυναμική στις κρατήσεις για δύο ή και τρεις διανυκτερεύσεις με σχολεία να κλείνουν μαζικά δωμάτια. 

Κάτι που αναμένεται να κορυφωθεί από τον Απρίλιο και μετά μέχρι και τον Μάιο.