Στη σύλληψη 12 ατόμων, τη βεβαίωση 57 παραβάσεων και την ακινητοποίηση 14 οχημάτων, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές, στο πλαίσιο του ειδικού και στοχευμένου σχεδιασμού σε περιοχές της Κρήτης που παρουσιάζουν αυξημένη ή εξειδικευμένη μορφή εγκληματικότητας.

Πρόκειται για σχεδιασμό που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διευθυνση Κρήτης και υλοποιείται μέσω αστυνομικών επιχειρήσεων σε συνεργασία με τις κατά τόπους Διευθύνσεις Αστυνομίας και τη συνδρομή αστυνομικών ειδικών υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης, την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την Αστυνομία, συγκροτήθηκαν συνεργεία ελέγχου σε επιλεγμένα και προκαθορισμένα σημεία και χώρους όπου παρατηρείται αυξημένη παραβατική δραστηριότητα και πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε άτομα, οχήματα, ποιμνιοστάσια και οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Κισάμου Χανίων.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων έγιναν 12 συλλήψεις εκ των οποίων οι 4 για παραβάσεις Νομοθεσίας περί όπλων και οι 8 για παραβάσεις Αστυνομικής Διάταξης περί ζωοκλοπής. Επιπλέον βεβαιώθηκαν συνολικά 57 παραβάσεις εκ των οποίων οι 40 για παραβάσεις Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και 12 για παραβάσεις Αστυνομικής Διάταξης περί ζωοκλοπής και ακινητοποιήθηκαν 14 οχήματα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Αστυνομίας, οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν και την επόμενες εβδομάδες με στόχο την πάταξη της εγκληματικότητας και την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες σε όλη την Περιφέρεια της Κρήτης.