Ο 45χρονος πατέρας από τη Κόρινθο, που ζει με την οικογένειά του σε ένα λαγούμι, συνέχισε να υπερασπίζεται τον τρόπο ζωή τους, ενώ ανέφερε πως το άτομο κατά το οποίο πυροβόλησε, «είχε εγκλωβίσει ένα γουρουνάκι και ήθελε να το σκοτώσει»

«Είμαστε μια κοινότητα παλαιοχριστιανών, στα πρότυπα των παλαιόπιστων Ρωσίας, ή των Άμις στην Αμερική, που αρνούμαστε την τεχνολογική πρόοδο και ζούμε παραδοσιακά, όπως οι πρώτοι χριστιανοί», δήλωσε χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Star, τονίζοντας πως δεν δηλώνουν Ελληνες, αλλά «Ρωμιοί», όταν τον ρώτησαν για το οπλοστάσιο που είχε στην στοά.

«Στην αρχαία Ελλάδα τα τόξα θεωρούνταν ντροπή, είχαν δόρατα οι αρχαίοι Έλληνες. Επί Ρωμανίας, επειδή είμαστε Ρωμιοί εμείς, που σημαίνει όχι Έλληνες, ήρθε το τόξο στο Βυζάντιο. Το τόξο λοιπόν το έχουμε και στον θυρεό μας, το οποίο μας διαφοροποιεί από τους Έλληνες. Είναι ένα τεχνούργημα, το φτιάχνουμε με παραδοσιακό τρόπο και δεν το αντιμετωπίζουμε ως όπλο, είναι σημάδι του πολιτισμού μας» είπε συγκεκριμένα ο 45χρονος.

Οι αστυνομικές αρχές όταν πήγαν να τον προσάγουν για τον πυροβολισμό προς έναν κυνηγό, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα… οπλοστάσιο στο σπίτι του.

Συγκεκριμένα, βρήκαν 7 αυτοσχέδια τόξα με 20 βέλη, ένα αυτοσχέδιο όπλο, τέσσερα μαχαίρια, ένα αεροβόλο όπλο, 102 σφαίρες κυνηγετικής καραμπίνας και 81 φυσίγγια από πολεμικό τυφέκιο.

Ο ίδιος τα χαρακτήρισε «τεχνουργήματα», λέγοντας πως είναι «Ρωμιός» και οι «Ρωμιοί δεν τα αντιμετωπίζουμε σαν όπλα, αλλά είναι σημάδι του πολιτισμού μας».

Μάλιστα, ο 45χρονος πολύτεκνος πατέρας, ανέφερε πως την σύζυγό του, αλλά και τα παιδιά του, τα αποκαλεί «αδέλφια» του.

«Τη γυναίκα μου τη λέω αδελφή Σεβαστιανή και τον γιο μου αδελφό Νικόλαο. Είμαστε όλοι οι άνθρωποι αδέλφια» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως δεν είναι η μόνη οικογένεια που ζει έτσι, καθώς «υπάρχουν τέσσερις τέτοιες κοινότητες σε όλη την Ελλάδα».

Μία από τις φιλοξενούμενες εκεί, η οποία είναι και έγκυος, μίλησε στο Mega και είπε πως δεν σκοπεύει να γεννήσει σε νοσοκομείο, αλλά εκεί, καθώς η ίδια είναι μαία.

Οταν ρωτήθηκε για το αν θα στείλει τα παιδιά της στο σχολείο, απάντησε ξεκάθαρα «όχι, διαφωνώ με την ελληνική εκπαίδευση»