Μπορεί το Παλαιό Αρσάκειο της Πάτρας να ανοίγει τις πύλες του ως νέο δημαρχιακό μέγαρο, όμως, οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, θα αργήσουν να γίνονται εκεί.

Ο λόγος; Η μεγάλη αίθουσα του κτιριακού συγκροτήματος που προορίζεται για τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου θα παραμείνει κλειστή αφού δεν υπάρχουν χρήματα για να αναδιαμόρφωση της.

Θυμίζουμε ότι για τη συγκεκριμένη αίθουσα που αποτελεί την μεγαλύτερη του Παλαιού Αρσακείου, έχει κάνει μελέτη για την διακόσμηση και την διαμόρφωση της γνωστό αρχιτεκτονικό γραφείο της Αθήνας, προσφέροντας τη μελέτη αυτή δωρεάν στον Δήμο.

Στη μελέτη υπάρχει πρόβλεψη για τον εκσυγχρονισμό της αίθουσας αυτής, με τον ανάλογο εξοπλισμό για να μπορεί να φιλοξενεί όχι μόνο συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου, αλλά και εκδηλώσεις, ημερίδες και συνέδρια.

Παράλληλα στην μελέτη υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις για την ανάδειξη της αισθητικής του χώρου, σε τέτοιο ύφος που να ταιριάζει στην αρχιτεκτονική του δημαρχιακού μεγάρου.

Όμως όλα αυτά για την ώρα παραμένουν στα σχέδια και στις μακέτες από τη στιγμή που δεν υπάρχουν χρήματα, ούτε έχει βρεθεί ένα ανάλογο κονδύλιο για την χρηματοδότηση των εργασιών.

Για αυτό και μέχρι να βρεθεί οι συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου θα εξακολουθούν να διεξάγονται στο πρώην εργοστάσιο του Λαδόπουλου.

Κλειστή εξάλλου στο νέο δημαρχιακό μέγαρο θα παραμείνει και η δεύτερη μεγάλη αίθουσα που έχει τις υποδομές για την δημιουργία ενός μικρού θεάτρου και τη φιλοξενία πολιτιστικών εκδηλώσεων. Και αυτή για τον ίδιο λόγο. Δεν υπάρχουν επιπλέον χρήματα για την διαμόρφωση της.