Την χάρηκαν και τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ της Πάτρας την απόφαση που πάρθηκε στην ολομέλεια της Βουλής για την ισοτιμία στους πολιτικούς γάμους για τα ομόφυλα ζευγάρια και την υιοθεσία παιδιών.

Τη χάρηκαν γιατί στην Πάτρα υπάρχουν αρκετά ομόφυλα ζευγάρια τα οποία έχουν κάνει άτυπους γάμους και ζούνε μαζί για αρκετά χρόνια, χωρίς φυσικά να μπορούν να κάνουν οικογένεια.

Ζευγάρια της διπλανής πόρτας και άνθρωποι που έχουν τη δική τους επαγγελματική διαδρομή και ζούνε καθόλα μια φυσιολογική ζωή, αντιμετωπίζοντας όμως τα στερεότυπα και τις προκαταλήψεις που υπάρχουν στην κοινωνία.

Δεν έγιναν βέβαια πανηγυρισμοί όπως σημειώθηκαν στην Αθήνα όμως εντοπίσαμε αναρτήσεις από πατρινούς που χάρηκαν το όλο θέμα και δεν κρύφτηκαν πίσω από το δάκτυλο τους. 

Σημειώνουμε ότι στην Πάτρα εκτός αυτού υπάρχει και μια δραστήρια και ενεργή κοινότητα - ομάδα από ΛΟΑΤΚΙ άτομα που τα περασμένα χρόνια διοργάνωναν με απόλυτη επιτυχία και το περίφημο Patras Pride.

Το Patras Pride για λόγους διάφορους δεν πραγματοποιείται τα τελευταία χρόνια, όμως η κοινότητα υπάρχει και είναι ενεργή. Σίγουρα πρόκειται για μια ιστορική απόφαση έτσι της Βουλής, απόφαση που θα έχει και το δικό της αντίκτυπο στην κοινωνία της Πάτρας.