Η υπαίθρια εστίαση και η Τσικνοπέμπτη είναι ένα θέμα που έρχεται ξανά στο προσκήνιο και ήδη συζητιέται στους κύκλους επαγγελματιών του κλάδου.

Ο ΣΚΕΑΝΑ έχει πάρει ξεκάθαρη θέση για το ζήτημα της υπαίθριας εστίασης τις μέρες της καρναβαλικής περιόδου,  προφυλάσσοντας τη συστεγαζόμενη εστίαση και ζητώντας από τους φορείς να πάρουν μέτρα για να σταματήσει η ασυδοσία.

Όμως στην υπαίθρια εστίαση περιλαμβάνονται και οι ψησταριές που στήνονται έξω από τα καταστήματα από τους ίδιους τους επαγγελματίες κάθε Τσικνοπέμπτη για την τήρηση του εθίμου της τσίκνας και του όλου γλεντιού που γίνεται εκείνη την ημέρα.

Η κάθετη θέση του ΣΚΕΑΝΑ για το θέμα της υπαίθριας εστίασης έχει προκαλέσει μια δυσφορία σε ορισμένους επαγγελματίες που ετοιμάζονται για την Τσικνοπέμπτη η οποία φέτος πέφτει στις 7 Μαρτίου, δηλαδή δέκα μέρες πριν από την μεγάλη παρέλαση της Κυριακής όπου και ολοκληρώνεται το Πατρινό Καρναβάλι.

Αν δεν βγάλουν ψησταριές έξω δεν θα έχουν την ανάλογη κίνηση ή ένα καλό τζίρο από αυτή την ημέρα. Όμως οι Αρχές από την πλευρά τους προβληματίζονται. Αν κάνουν και πάλι τα κλειστά μάτια για την Τσικνοπέμπτη με την δικαιολογία του εθίμου,  αφήνοντας έξω τις ψησταριές, είναι σίγουρο ότι αυτό θα αποτελέσει βούτυρο στο ψωμί πολλών επαγγελματιών για το τριήμερο της κορύφωσης του Πατρινού Καρναβαλιού που ακολουθεί.

Θα δούμε δηλαδή ακόμα πιο έντονο το φαινόμενο της υπαίθριας εστίασης το τελευταίο Σαββατοκύριακο, καθώς η αρχή θα έχει γίνει από το έθιμο της Τσικνοπέμπτης, λίγες μέρες νωρίτερα.  Το όλο θέμα θα έχει και συνέχεια σίγουρα μέχρι τις 7 Μαρτίου.