Συστατικά
1,5 κιλό μπακαλιάρος φιλέτο κομμένος σε φέτες
αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 λεμόνια κομμένα στα δύο
Ηλιέλαιο για τηγάνισμα.
Τρόπος Μαγειρέματος
Πλένεις πολύ καλά τον μπακαλιάρο και τον αφήνεις στο σουρωτήρι να στραγγίξει εντελώς
Βάζεις αρκετό αλεύρι σε ένα μεγάλο πιάτο και αλευρώνεις τις φέτες μπακαλιάρου
Ρίχνεις αρκετή ποσότητα ηλιέλαιου στο τηγάνι ώστε να βυθιστεί ο μπακαλιάρος και το αφήνεις να κάψει
Βάζεις ένα-ένα προσεχτικά τα κομμάτια του μπακαλιάρου στο καυτό λάδι και τα τηγανίζεις για 3-4 λεπτά περίπου μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα και να αποκτήσουν κρούστα
Τα αφαιρείς από το τηγάνι και τα ακουμπάς πάνω σε απορροφητικό χαρτί
Σερβίρεις τον μπακαλιάρο ζεστό και τον συνοδεύεις με σκορδαλιά.
Πηγή: tlife.gr