Το θέμα της εκδήλωσης δεν άφηνε κανένα περιθώριο παρερμηνείας για τον αντικειμενικό σκοπό της: «Απέναντι στον Μητσοτάκη, ποιος;»

Ωστόσο, η καθοριστικής σημασίας εμφάνιση σ’ αυτήν του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, έδωσε αυτή καθαυτή την απάντησή της, μετατρέποντας ουσιαστικά το περιεχόμενο της εκδήλωσης με το ερώτημα: «Πώς θα αντιμετωπίσουμε τον Μητσοτάκη;».

Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι περάσαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο, αλλά τώρα αφήνουμε πίσω μας το παρελθόν και τις παθογένειές του, κάνοντας ένα νέο ξεκίνημα, αναγεννώντας τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Το παλαιό δεν θα πρέπει να ρίξει την απειλητική σκιά του στο μέλλον, το ίδιο το παλαιό μεταβάλλεται καθώς αφομοιώνεται, και αφομοιώνεται καθώς δεν αντέχει τη σύγκρουση με το αναγκαίο νέο.

Έτσι, παρελθόν, παρόν και μέλλον μπορούν να αναγνωσθούν με νέο τρόπο, να κατανοηθούν υπό τo πρίσμα του νέου και να ανασυγκροτηθούν πάνω σε νέα θεμέλια. Το επικείμενο συνέδριο μας θα είναι ένα συνέδριο επανεκκίνησης και ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, μια αφετηρία για την διατύπωση νέων θέσεων, με έναν «φρέσκο» πολιτικό λόγο, προσαρμοσμένο στο σήμερα και με τεκμηριωμένες προτάσεις για τα μείζονα προβλήματα της κοινωνίας.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει τη βούληση και την διάθεση να αλλάξει τα κακώς κείμενα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, να τον κάνει ένα σύγχρονο κόμμα, ανοικτό στην κοινωνία, που θα αφουγκράζεται τις ανησυχίες της και τους προβληματισμούς της.

Θα τα αλλάξουμε, λοιπόν, όλα μαζί του, καθώς η μόνη δύναμη που μπορεί να γίνει ο κύριος εκφραστής της προοδευτικής παράταξης είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποτελώντας έτσι εμπράκτως το αντίπαλο δέος της διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτή θα είναι μια μακρά αλλά συλλογική και συστηματική διαδικασία, βασισμένη σε σταθερές αρχές και αξίες, και στην οποία δεν θα έχουν θέση εκδηλώσεις και μεμονωμένες κινήσεις που θα εκπορεύονται από προσωπικές φιλοδοξίες.