Τις προθέσεις του αποκάλυψε ο Στέφανος Κασσελάκης στη διαδικτυακή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας που βρίσκεται σε εξέλιξη, στο ζήτημα της κομματικής πειθαρχίας εν όψει της αυριανής ψηφοφορίας στην Ολομέλεια του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Μετά και από το σχετικό ερώτημα που υπέβαλε ο Γιάννης Ραγκούσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θα υπάρξουν συνέπειες, για όποιον απέχει ή καταψηφίσει, χωρίς να είναι σαφές προς το παρόν αν έδωσε περαιτέρω διευκρινίσεις για το αν αυτές οι συνέπειες φτάνουν ως την διαγραφή από την κοινοβουλευτική ομάδα.

Στο μεταξύ κατατέθηκε η πρόταση του προέδρου να γίνει το Σαββατοκύριακο η μία από τις τρεις εκλογικές διαδικασίες, δηλαδή η εκλογή αντιπροσώπων για το Συνέδριο, και να αναβληθούν για το διάστημα αμέσως μετά το Συνέδριο οι εκλογές για τα νέα συντονιστικά των οργανώσεων και τις νέες Νομαρχιακές Επιτροπές, οι οποίες τελούν υπό ανασύνταξη μετά τη διάσπαση. Επιπλέον, προτείνεται η εκλογή συνέδρων να γίνει και με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

Η πρόταση ήδη συναντά αντιδράσεις με το μέλος της ΠΓ Γιάννη Ραγκούση να μιλά για «πολύ αρνητική εξέλιξη».

Ειδικότερα, στην τοποθέτησή του ανέφερε πως «η πρόταση αναβολής των εκλογών των οργάνων είναι μία πολύ αρνητική εξέλιξη» καθώς «είναι μια πολύ κακή εικόνα για το κόμμα να αναβάλει εκλογές πανελλήνιας κλίμακας, μόλις 3 μέρες πριν από την πραγματοποίησή τους». Τόνισε ότι ο ίδιος είναι «υπέρ της διεξαγωγής και ηλεκτρονικής ψηφοφορίας με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα είναι αδιάβλητες». Αν την τελευταία στιγμή, σημείωσε, «ληφθεί απόφαση αναβολής, τότε θα πρέπει να ζητηθεί συγγνώμη από τα χιλιάδες μέλη και στελέχη σε όλη την Ελλάδα, που έκαναν τα αδύνατα δυνατά να ανταποκριθούν σε προθεσμίες που είχαν τεθεί αλλά που δυστυχώς, τελικά δεν θα ισχύσουν».

«Οι επιπτώσεις της αναβολής εκλογής νέων οργάνων για ένα μήνα θα είναι σοβαρές. Ουσιαστικά θα χάσουμε ένα μήνα από τους τέσσερις που έχουμε πριν από τις ευρωεκλογές όπου η ραχοκοκαλιά του κόμματος σε όλη την Ελλάδα, θα είναι σε μια κατάσταση εξαιρετικά προβληματική» κατέληξε.

Επιπλέον ζήτησε να υπάρξει ενημέρωση ως προς το τι ισχύει για την κομματική πειθαρχία που είχε ανακοινώσει ο πρόεδρος, για την αυριανή ψηφοφορία στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών: «Θέλω να ξέρω τι θα γίνει αύριο σε περίπτωση που κάποιος βουλευτής είτε απέχει από την ψηφοφορία, είτε καταψηφίσει».