Σάρωσε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα των bartenders που έγινε στο πλαίσιο της έκθεσης Horeca-Greece (9 -12 Φεβρουαρίου), o πατρινός Ευθύμης Κουσαρίδας.

Ο γνωστός bartender που έχει μεγάλη εμπειρία από αυτούς τους διαγωνισμούς συμμετείχε σε δύο κατηγορίες, παίρνοντας δυο βραβεία. Πιο συγκεκριμένα πήρε την πρώτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα classic cocktail competition όπου φέτος η κατηγορία ήταν after dinner και στην οποία συμμετείχαν 25 διαγωνιζόμενοι.

Η πρωτιά αυτή του δίνει το εισιτήριο για να πάει στο παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στη Μαδέρα της Πορτογαλίας στις αρχές Νοεμβρίου. Η συνταγή που χάρισε την πρωτιά και το εισιτήριο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στον πατρινό bartender ονομάζεται "curtain call" (πέφτει αυλαία) και αποτελείται από blue beetle gin, fassionola cordial, lime, pineapple, melon, cucumber και γαρνιτούρα από φύλλο λεμόνιας, φλούδα πορτοκάλι, φλούδα λεμόνι, παντζάρι και πράσινο μήλο.


Μια μέρα νωρίτερα ο Ευθύμης Κουσαρίδας πήρε μέρος στον ελληνικό διαγωνισμό της Horeca, με πρώτες ύλες από αποκλειστικά ελληνικά προϊόντα, όπου εκεί βγήκε δεύτερος. Ο πατρινός bartender για τον διαγωνισμό αυτό έφτιαξε ένα κοκτέιλ που ονόμασε "Ιχώρ" και περιείχε metaxa 12, γαρδένια, μανταρίνι, λεμόνι και αγιόκλημα. Κι στον διαγωνισμό αυτόν συμμετείχαν 25 άτομα.  

Ο ίδιος έχει πάρει μέρος σε 10 διαγωνισμούς της Horeca τα τελευταία χρόνια, έχοντας πάρει πέντε βραβεία μέσα από τις συμμετοχές του αυτές. Με την συμμετοχή του στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στις αρχές Νοεμβρίου θα σταματήσει τον κύκλο του στους διαγωνισμούς αυτούς. Αξίζει να αναφέρουμε ότι εργάζεται στην εστίαση και συγκεκριμένα στο κομμάτι του κοκτέιλ 15 χρόνια.