Οι Σειρήνες, σύμφωνα με την μυθολογία, είναι αυτές που μάγευαν τους ναυτικούς και τους παράσερναν μακριά από το ταξίδι και τον προορισμό τους.

Η χορεύτρια και χορογράφος Αγγελική Πετράκη έρχεται στην Πάτρα και στο θέατρο «Λιθογραφείον» μαζί με την Αρχοντία Μπουλουτά, ανεβάζοντας τις "The Sirens», κάνοντας πρεμιέρα την Παρασκευή στις 16 Φεβρουαρίου. 

Οι Σειρήνες αποτελούν ένα φεμινιστικό πρότζεκτ, όπου ξεκίνησαν το 2022-23 από την Ολλανδία και μέσω καλλιτεχνικής έρευνας, παρουσιάστηκαν στη Χάγη της Ολλανδίας στο φεστιβάλ project4equality ως performance in progress με την υποστήριξη του Royal Academy of Art στη Χάγη.

Οι Σειρήνες συνομιλούν και διαπραγματεύονται μία νέα πραγματικότητα στη κοινωνία που αντιτίθεται στη πατριαρχική αντίληψη και τη θέση της γυναίκας και ξαναγράφουν τον μύθο της Σειρήνας αλλιώς.


"Oι δικές μας Σειρήνες, όπου σύμφωνα με τη πατριαρχική αντίληψη, είναι πλάσματα που πρέπει να δελεάζουν το αντρικό κοινό και να το καταβροχθίζουν, εναντιώνονται στο μυθικό στερεότυπο και σε κάθε ανισότητα που δημιουργείται για όλες τις θηλυκότητες στη σημερινή κοινωνία.

Δημιουργούν νέες σωματικές συνθήκες και ερωτήματα. Ποια είναι η κίνησή τους; Πως αλληλεπιδρούν με το περιβάλλον; Τι επιδιώκουν; Τι σκέφτονται; Πως συνδέονται με το σώμα και τη φόρμα τους;". 

Δραματουργία/Σύλληψη: Γεωργία Γαβριήλογλου.  Χορογραφία: Αγγελική Πετράκη Χορεύτριες: Αρχοντία Μπουλουτά, Αγγελική Πετράκη

Διάρκεια: 40 λεπτά.