Διάφορα σενάρια φαίνεται πως επεξεργάζεται το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναφορικά με την χορήγηση της έκτακτης ενίσχυσης το λεγόμενο “έκτακτο δώρο Πάσχα“ στις ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.

«Εάν έχουμε υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης, εάν, όπως έγινε τα προηγούμενα χρόνια, έχουμε υπέρβαση θετική, σε σχέση με τις προβλέψεις του προϋπολογισμού, είμαστε εδώ για να επιστρέψει το υπερβάλλον πίσω στην κοινωνία», είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Kωστής Χατζηδάκης απαντώντας στην ερώτηση για το εάν δοθεί κάποιο έκτακτο επίδομα Πάσχα σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες. «Εάν υπάρξει περίσσευμα κατά τη διάρκεια της χρονιάς και στο τέλος της χρονιάς θα δούμε τι θα κάνουμε, μπορεί να γίνει όπως και τα προηγούμενα χρόνια. Τα στοιχεία του Ιανουαρίου που θα δημοσιευθούν τις επόμενες ημέρες δείχνουν πως το πράγμα πάει καλά στο επίπεδο των εσόδων. Αυτό γίνεται, γιατί πάει καλά η οικονομία», συμπλήρωσε ο υπουργός.

Τι εξετάζεται για τους δικαιούχους

Το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αναμένεται να έχει έως τα τέλη Μαρτίου τα στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας. Πάντως σε κάθε περίπτωση, η πληρωμή του επιδόματος αναμένεται να γίνει στο τέλος Απριλίου στους χαμηλοσυνταξιούχους, σε οικογένειες χαμηλόμισθων, σε δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος, σε ανασφάλιστους υπερήλικες , σε δικαιούχους Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (Ε.Ε.Ε.) και ενδεχομένως και σε συνταξιούχους με προσωπική διαφορά που δεν έλαβαν αύξηση στη σύνταξη τους. Δηλαδή ενίσχυση ύψους 200 ευρώ αναμένεται να πάρουν φέτος οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι ανασφάλιστοι υπερήλικες και οι δικαιούχοι επιδομάτων ΑμεΑ, ενώ οι δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος ενδέχεται να πάρουν διπλή δόση του Ε. Ε. Εισοδήματος. Υπενθυμίζεται πως το μέτρο αυτό εφαρμόστηκε και πέρυσι το Πάσχα.