Συνάντηση με τους 15 εκπροσώπους των αγροτικών μπλόκων έχει αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Είναι πρόθεσή μου να σας ακούσω όλους αν θέλετε να τοποθετηθείτε και στη συνέχεια να σας παρουσιάσω κάποιες προτάσεις που έχουμε επεξεργαστεί για τα ζητήματα που υποψιαζόμαστε ότι θα μας θέσετε. Πιστεύουμε ότι θα βρούμε λύση. Προσεγγίζουμε τη συνάντηση με καλή διάθεση και πιστεύω ότι μπορούμε να συναντηθούμε σε έναν κοινό τόπο που θα λαμβάνει υπόψη τους δικούς σας δικαιολογημένους προβληματισμούς αλλά θα συνυπολογίζει ότι τα δημοσιονομικά περιθώρια είναι συγκεκριμένα. Αν δείτε τα πράγματα από τη δική μας πλευρά θα αντιληφθείτε ότι πολλε΄ς κοινωνικές ομάδες έχουν αιτήματα από την κυβέρνηση και κάθε απόφαση της κυβέρνησης πρέπει να λαμβάνει υπόψη το όλον και το αίσθημα της κοινωνικής δικαιοσύνης» είπε αρχικά ο πρωθυπουργός στην εισήγησή του.

Λίγο πριν τη συνάντηση μέλος της 15μελους επιτροπής δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι οι εκπρόσωποι των μπλόκων προσέρχονται με καλή διάθεση περιμένοντας απτές απαντήσεις από τον πρωθυπουργό ενώ το ίδιο έκαναν και όλα τα μέλη της επιτροπής φτάνοντας λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι στο Μαξίμου

«Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα έχει θετική έκβαση η συζήτηση με τους αγρότες. Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να ικανοποιηθεί ένα μεγάλο μέρος των αιτημάτων τους» δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, από την πλευρά του πριν ξεκινήσει η συνάντηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, που συμμετέχει στη συνάντηση.

Στις 13:00, αμέσως μετά τους εκπροσώπους των μπλόκων ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ραντεβού με το προεδρείο της Εθνικής Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών που, όπως λένε κυβερνητικά στελέχη, εκπροσωπεί περίπου του 70% των αγροτών της χώρας.

Μετά τη συνάντηση οι εκπρόσωποι των αγροτών θα επιστρέψουν στα μπλόκα για διαβούλευση με τους συναδέλφους τους.