Ο Πάνος Σόμπολος μίλησε για το πιο φρικιαστικό έγκλημα που έχει καλύψει δημοσιογραφικά ενώ αποκάλυψε και τον ανατριχιαστικό διάλογο που είχε με τον δράστη όταν παραδέχθηκε την ενοχή του.

Ο καταξιωμένος δημοσιογράφος μιλώντας στον Μάνο Νιφλή, αναφέρθηκε στο έγκλημα ερωτικού πάθους που συντάραξε το πανελλήνιο τη δεκαετία του 1980 και ήταν αυτό με πρωταγωνιστή τον Παναγιώτη Φραντζή, ο οποίος αφού στραγγάλισε, στη συνέχεια τεμάχισε και πέταξε στα σκουπίδια το διαμελισμένο σε έντεκα κομμάτια, σώμα της γυναίκας του, Ζωής Γαρμανή προκειμένου να το εξαφανίσει.

Το πιο φρικιαστικό έγκλημα που βίωσα ήταν αυτό που συγκλόνισε πραγματικά την Ελλάδα και στο βιβλίο μου το έχω πρώτο. Είναι η ιστορία του Φραντζή, ο οποίος καταγόταν από μία υπέροχη οικογένεια», είπε αρχικά.

Από τα συγκλονιστικότερα εγκλήματα

Και συνέχισε την ανατριχιαστική περιγραφή του λέγοντας: «Είχα γνωρίσει μετά το σοβαρότατο αυτό το τραγικό περιστατικό, τον πατέρα του, τη μάνα του. Ο πατέρας του είχε μια βιοτεχνία, η μάνα του ήταν καθηγήτρια μουσικής και τέτοια και ο ίδιος ένα καλλιεργημένο παιδί. Παντρεύτηκε τη Ζωή, η οποία ήταν μικρή. Και το ζευγάρι μάλλον δεν τα πήγαινε καλά και την στραγγάλισε, την τεμάχισε, πέταξε το τεμαχισμένο σώμα στα σκουπίδια, όπου το βρήκε ένας που έψαχνε για γραμματόσημα. Αυτό ήταν από τα συγκλονιστικότερα. Είχε δημοσιευτεί, τότε στην εφημερίδα που δούλευα, στην εφημερίδα το «ΕΘΝΟΣ», το τεμαχισμένο σώμα πάνω στο μάρμαρο που το είχαν συναρμολογήσει. Ήταν ακέφαλο γιατί το κεφάλι είχε βρεθεί κάπου στον Άγιο Παντελεήμονα», πρόσθεσε.

«Με τον Φραντζή μίλησα και συνέντευξη στον αέρα του έχω πάρει. Μάλιστα στον αέρα τον ρώτησα “έχεις δουλέψει ποτέ σε κρεοπωλείο; Πώς τα έκανες αυτά με τρόπο τόσο ακριβή;”. Και μου είπε “Δεν έχω δουλέψει αλλά μπορείς να το κάνεις και εσύ αν πάρεις ένα μαχαίρι”. Έσκυψε το κεφάλι και δεν μου ξαναμίλησε. Ήταν σπουδαστής στην ΑΣΟΕΕ και τον βρήκα ξανά στο Πάντειο Πανεπιστήμιο όταν με είχαν καλέσει να μιλήσω για το έγκλημα ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως. Είχε πάρει άδεια από τον Κορυδαλλό και ήταν παρών και παρακολουθούσε. Ευτυχώς η ώρα είχε περάσει και έφυγε και δεν άκουσε αυτά που θα περιέγραφα εγώ, αυτά που είχα ζήσει εκεί με το δικό του έγκλημα. Άμα έχεις καλύψει δεκάδες χιλιάδες εγκλήματα ανθρωποκτονίες δηλαδή και τέτοιου είδους περιστατικά, τυχαίνουν και τέτοια», κατέληξε ο Πάνος Σόμπολος.

«Είχα καλές σχέσεις και με τους εγκληματίες»

Ο Πάνος Σόμπολος όμως αναφέρθηκε και στη σχέση που είχε με τους εγκληματίες. «Εγώ όπως έχει ειπωθεί πολλές φορές είχα πολύ καλές σχέσεις και με τους εγκληματίες, γενικά με τους παράνομους, τους κακοποιούς. Τον Ρωχάμη για παράδειγμα. Ο Βαγγέλης μπορεί να είχε έναν τόνο στην πλάτη του από αδικήματα που είχε διαπράξει αλλά δεν αφαίρεσε ποτέ ανθρώπινη ζωή. Δε σκότωσε ποτέ άνθρωπο! Ήταν ο άνθρωπος που αποδράσεις, ληστείες, διαρρήξεις, επιθέσεις σε γυναίκες, χίλια δύο εγκληματικές καταστάσεις. Τελικά, εξέτισε τις όποιες ποινές του επιβλήθηκαν και κάποτε γύρισε σελίδα στη ζωή του. Ένας άλλος πάλι, ο Κώστας (σσ: Σαμαράς), που βγήκε από τη φυλακή και έκανε ληστείες. Όταν ολοκλήρωσε την ποινή του, βγαίνοντας από τη φυλακή με πήρε τηλέφωνο και μου λέει ”Σε θέλω! Καθάρισα…”.

Η λέξη ”καθάρισα” στη δική τους γλώσσα σημαίνει ότι δε χρωστάνε κάτι άλλο και βγαίνουν από τις φυλακές. Του είπα ”Μπράβο ρε Κώστα, να γυρίσεις σελίδα στη ζωή σου και να προχωρήσεις”. Και μου λέει ”Δε σε θέλω για αυτό, θέλω να μου παρουσιάσεις ένα βιβλίο που έγραψα για τη ζωή μου”. Και πράγματι πήγα στην Τρίπολη να το παρουσιάσω, έχει και μια καλή γυναίκα δίπλα του» επεσήμανε κλείνοντας.

πηγή ethnos.gr