Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες του φονικού στη Γλυφάδα, όπου ο 76χρονος μπήκε στη ναυτιλιακή εταιρεία και αφαίρεσε τη ζωή τριών ανθρώπων, πριν ο ίδιος αυτοκτονήσει.

Η αστυνομία ψάχνει τη διαδρομή των όπλων και το πώς βρέθηκαν στα χέρια του δράστη, ενώ όσον αφορά το κίνητρο καταλήγουν, από τις καταθέσεις που έχουν πάρει, ότι μάλλον ήταν η έξωση που του έκαναν από το σπίτι στη Γλυφάδα.

Η εφοπλίστρια Μαρία Καρνέση, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, Αντώνης Βλασσάκης και ο καπετάνιος Ηλίας Κουκουλάρης, είναι τα τρία θύματα του μακελάρη πριν βάλει τέλος στη ζωή του.

Ο δράστης ήταν Αιγύπτιος στην καταγωγή και όλοι στην εταιρεία τον φώναζαν «Άρη». Εργαζόταν για 30 χρόνια ως επιστάτης τόσο στην επιχείρηση όσο και στην παραθεριστική κατοικία της οικογένειας στο Τραγονήσι.

Ο στόχος του ήταν οι επικεφαλής της εταιρείας γι’ αυτό σε κατάσταση αμόκ φέρεται να είπε μπαίνοντας στο κτίριο: «Ήρθα για τα αφεντικά. Ήρθα για να ξεκαθαρίσουμε».

Αυτόπτες μάρτυρες λένε πως ο 76χρονος μακελάρης κυνήγησε την Μαρία Καρνέση μέχρι τέλους μέσα στα γραφεία της ναυτιλιακής πριν την εκτελέσει εν ψυχρώ.

Νεκρός από τα πυρά του έπεσε και ο άνδρας της αδελφής της, Δέσποινας, Αντώνης Βλασσάκης.

«Είχε πάρει (παντρευτεί) την Δέσποινα, την αδελφή της Μαρίας που σκοτώθηκε, της συγχωρεμένης».

Το τρίτο θύμα του δράστη είναι ο πρώην καπετάνιος και υπάλληλος της εταιρείας, Ηλίας Κουκουλάρης. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έφαγε την σφαίρα πισώπλατα στην προσπάθεια του να πάρει από τα χέρια του δράστη την καραμπίνα.

«Ο πεθερός μου ήταν μαζί με τον γαμπρό της πλοιοκτήτριας και μπήκε ο κακοποιός μέσα με την καραμπίνα. Πήγε ο πεθερός μου να τον αφοπλίσει, να του αρπάξει την καραμπίνα και αυτός έβγαλε από την τσέπη ένα περίστροφο και τον πυροβόλησε από πίσω στην πλάτη».

Λεπτό προς λεπτό η εισβολή του δράστη - Τι όπλισε το χέρι του

Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από τις καταθέσεις, ο φερόμενος ως δράστης, πήγε αρχικά στην εταιρεία, άφησε τα όπλα στο αυτοκίνητο και ανέβηκε στο γραφείο της Μαρίας Καρνέση. Εκεί φέρεται να της ζήτησε να τον επαναπροσλάβουν. Στη συνέχεια όμως διαπληκτίστηκε με την ιδιοκτήτρια η οποία φέρεται να του ζήτησε σε έντονο ύφος να αποχωρήσει από την εταιρεία.

Τότε κατέβηκε στον υπόγειο χώρο στάθμευσης, πήρε τα όπλα, επέστρεψε και έσπασε την πόρτα είτε πυροβολώντας είτε χτυπώντας τη με τα πόδια. Λόγω της φασαρίας, βγήκε από το διπλανό γραφείο ο διευθύνων σύμβουλος που ήταν και γαμπρός της Μαρίας Καρνέση, σύζυγος της αδελφής της Δέσποινας.

Μαζί του βγήκε και ο πρώην καπετάνιος που προσπάθησε να τον αφοπλίσει.

Εκείνος έριξε έναν πρώτο πυροβολισμό τραυματίζοντας την Καρνέση στο χέρι η οποία αρχικά καλύφθηκε κάτω από το γραφείο, σκότωσε τους δύο άνδρες που επιχείρησαν να τον αφοπλίσουν και στη συνέχεια πυροβόλησε τη γυναίκα στο κεφάλι.

Τότε άρχισε να ψάχνει τη Δέσποινα Καρνέση, που όμως είχε βγει ήδη από το κτίριο με άλλους υπαλλήλους. Οπότε στη συνέχεια κατέβηκε στο υπόγειο και αυτοκτόνησε.

Ποιος ήταν ο δράστης

Ο Νικόλαος Τσαλιαγκός, πρόεδρος της κοινότητας Μαρμαρίου μιλώντας στο MEGA, δήλωσε: «Πάνω από 30 χρόνια, 35, 40. Ήταν στο νησί του Καρνέση επιστάτης. Κοίταγε το νησί, έκανε τον καπετάνιο, το πλήρωμα πρόσεχε που κάνουν δουλειά στο νησί, φρόντιζε τα σπίτια. Πάντα έμενε εδώ στην περιοχή μονίμως ήταν εδώ. Έμενε μέσα στους Πεταλιούς και απορώ γι’ αυτό γιατί αυτός ήταν, δηλαδή με τα αφεντικά ήταν μονίμως έτσι πολύ καλός μεταξύ τους, τους αγάπαγε, τους έκανε. Πώς έγινε αυτό δεν καταλαβαίνω. Μου κάνει μεγάλη εντύπωση ότι αυτός ο άνθρωπος σκότωσε αυτούς τους ανθρώπους. Τα πάντα, έβγαινε, έμπαινε, πλήρωνε, τα πάντα, ανεξέλεγκτος, δεν του κάνανε έλεγχο. Αυτός τους πήγαινε. Ερχόντουσαν στο Μαρμάρι με το καράβι και τους έπαιρνε με το γρήγορο, με το σκάφος και τους πήγαινε στους Πεταλιούς. Τους πρόσεχε πάρα πολύ, ήταν άνθρωπος, άνθρωπος τους».

O K. Τσαλιαγκός περιγράφει ως έναν άνθρωπο φιλήσυχο που ποτέ δεν έφερνε αντιρρήσεις και αγόγγυστα εκτελούσε τις δουλειές. Πριν λίγο καιρό απολύθηκε χωρίς να έχουν γίνει ακόμα γνωστοί οι λόγοι.

«Καλός άνθρωπος, ήρεμος, ήσυχος. Όποιος του ζήταγε βοήθεια, βοηθούσε. Ήταν πολύ ήρεμος άνθρωπος».

real.gr