Οι απάτες από το τηλέφωνο με τη γνωστή μέθοδο για δήθεν ατυχήματα σε συγγενικά πρόσωπα ατόμων που οι απατεώνες έχουν βάλει στο μάτι, συνεχίζονται και σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα έχουν και αποτέλεσμα.

Άγνωστοι παίρνουν τηλέφωνα κυρίως ηλικιωμένους και μιλούν για δήθεν ατυχήματα, κάνοντας τους γιατρούς ή τους νοσηλευτές, ζητώντας χρήματα για να σώσουν υποτίθεται αγαπημένα και συγγενικά πρόσωπα των γερόντων αυτών.

Το περίεργο είναι ότι η απάτη αν και γνωστή εδώ και πάνω από μια δεκαετία, ξεγελάει ακόμα κάποιους ανυποψίαστους ηλικιωμένους που είτε δεν γνωρίζουν, είτε πάνω στο πανικό τους δεν μπορούν να σκεφτούν καθαρά.

Τα δύο πρόσφατα περιστατικά που είχαν γίνει στην Πάτρα είναι χαρακτηριστικά. Στο ένα από αυτά ο επιτήδειος κατάφερε να φύγει με 10.000 ευρώ που του πέταξε μια ηλικιωμένη από το μπαλκόνι της (αρχικά ζητούσε 45.000 ευρώ).

Στην άλλη περίπτωση το θύμα είχε βάλει σε μία σακούλα απορριμμάτων κοντά στα 6.000 ευρώ αφήνοντας τα κοντά σε ένα κάδο, στην περιοχή του ιερού ναού του Αγίου Ανδρέα και τα χρήματα σώθηκαν μόνο χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των αστυνομικών.

Σύμφωνα με κύκλους της ΕΛ.ΑΣ. τα περιστατικά αυτά δεν είναι τα μοναδικά τους τελευταίους μήνες αφού οι καταγραφές που έχουν γίνει κάνουν λόγο για τουλάχιστον πέντε συμβάντα. Και φυσικά δεκάδες ακόμα απόπειρες πάντα από το τηλέφωνο και με την ίδια μέθοδο, που δεν είχαν αποτέλεσμα…