Μπαράζ μηνύσεων από δεκάδες καταναλωτές που έχουν προχωρήσει σε παραγγελίες εμπορευμάτων, σε αγορές που έκαναν μέσω διαδικτύου.

Η δικογραφία που σχηματίζεται είναι σε εξέλιξη και αφορά την κατηγορία της εξαπάτησης, περιλαμβάνοντας κοντά στις 30 μηνυτήριες αναφορές που έχουν γίνει από διάφορα μέρη της Ελλάδος.

Σύμφωνα με τις αναφορές αυτές οι καταναλωτές που είχαν προχωρήσει σε παραγγελίες, παραλαμβάνοντας τα δέματα από γραφεία κούριερ και πληρώνοντας αντικαταβολή, διαπίστωναν προς έκπληξη τους όταν τα άνοιγαν πως υπήρχαν αντικείμενα που δεν είχαν σχέση με αυτό που είχαν δει στο διαδίκτυο.

Ήταν αντικείμενα για την ακρίβεια που αποτελούσαν απομιμήσεις των όσων είδαν δει και δεν είχαν την αξία των χρημάτων που είχαν πληρώσει. Σε άλλες περιπτώσεις τα αντικείμενα που τους είχαν έρθει δεν ήταν καν ίδια με αυτά που είχαν παραγγείλει.

Σημειώνουμε ότι η δικογραφία σχηματίζεται από την Ασφάλεια Πατρών που έχει συγκεντρώσει τις καταγγελίες που έχουν γίνει. Συνολικά μέσα σε έναν χρόνο οι καταγγελίες για παρατυπίες και για απάτες που έχουν γίνει στο Συνήγορο του Πολίτη και που έχουν να κάνουν με το ηλεκτρονικό εμπόριο, ξεπερνούν τις 3.000 αναφορές.