Σοκ στην εφοπλιστική κοινότητα με το μακελειό σήμερα το πρωί στα γραφεία της ναυτιλιακής European Navigation, όπου απολυμένος υπάλληλος εισέβαλε στο κτίριο και σκότωσε τρία άτομα, στελέχη της εταιρείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 76χρονος Αριστείδης Αντέλ, ο οποίος εργαζόταν επί 36 χρόνια ως φροντιστής των οικιών των ιδιοκτητών και πρόσφατα απολύθηκε, εισήλθε στο κτίριο από το υπόγειο γκαράζ με το αυτοκίνητό του και πάρκαρε εκεί.
Στη συνέχεια, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ανέβηκε με τις σκάλες στον πρώτο όροφο, όπου και εντόπισε τα θύματά του και τους πυροβόλησε. Ο δράστης πριν αρχίσει να πυροβολεί φέρεται να είπε «πάω να καθαρίσω τα αφεντικά, δεν θα πειράξω τους εργαζόμενους».
Νεκροί από τα πυρά του δράστη είναι:
Η Μαρία Καρνέση 77 ετών, εφοπλίστρια.
Ο Αντώνης Βλασσάκης, 80 ετών, γαμπρός της Μαρίας Καρνέση (σύζυγος της αδελφής της, Δέσποινας), ο οποίος είχε διοικητική θέση στην εταιρεία.
και ο Ηλίας Κουκουλάρης 75 ετών, πρώην καπετάνιος της εταιρείας που πλέον απασχολούνταν στα γραφεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο δράστης πυροβόλησε την εφοπλίστρια στο κεφάλι, ενώ τα άλλα δύο θύματα φέρουν τραύματα από σφαίρες στο σώμα τους.
Ο δράστης εντοπίστηκε νεκρός στο υπόγειο του κτιρίου. Δίπλα του είχε μια καραμπίνα και είχε βάλει τέλος στη ζωή του με αυτή. Ο δράστης φέρεται να είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι.
Στο αυτοκίνητο του δράστη και αυτόχειρα βρέθηκε ένα περίστροφο.
Το κίνητρο του δράστη, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, εστιάζετε σε προσωπικούς και επαγγελματικούς λόγους, καθόσον πρόσφατα απολύθηκε από την εν λόγω ναυτιλιακή εταιρεία.
Η ΕΛΑΣ ειδοποιήθηκε από υπαλλήλους για το περιστατικό αλλά και έντρομους γείτονες που έγιναν αυτήκοοι μάρτυρες των πυροβολισμών. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, άνδρες των ΟΠΚΕ και της ΕΚΑΜ, αλλά και ειδικοί διαπραγματευτές. Καθώς δεν υπήρξε ανταπόκριση όταν κάλεσαν τον δράστη να παραδοθεί αποφάσισαν να εισβάλουν στο κτίριο. Εκεί βρήκαν τους τρεις νεκρούς και το δράστη αυτόχειρα επίσης νεκρό. Εντόπισαν ακόμη δύο υπαλλήλους της εταιρείας που είχαν κλειδωθεί σε γραφείο προκειμένου να προστατευθούν. Οι δύο υπάλληλοι διακομίσθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο «Ασκληπιείο Βούλας», προκειμένου να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες, καθόσον ήταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση.
Σοκαριστική μαρτυρία για το μακελειό στη ναυτιλιακή της Γλυφάδας
«Ακούσαμε πυροβολισμούς δεν ξέραμε τι είναι. Εγώ είμαι στον πρώτο, αυτό έγινε στον δεύτερο. Πρόκειται για έναν παλιό υπάλληλο της εταιρείας, Αιγύπτιος στην καταγωγή, έχει απολυθεί εδώ και καιρό. Ήθελε να εκδικηθεί τα αφεντικά. Φώναζε σε όλους να φύγουν δεν ήθελε να χτυπήσει κάποιον άλλον από εμάς, μόνο τα αφεντικά και χτύπησε στοχευμένα αυτούς. Δύο αφεντικά και ένας υπάλληλος. Πήγε να του μιλήσει να τον ηρεμήσει και τον πυροβόλησε και αυτόν. Μπήκε μια καραμπίνα επαναληπτική. Τον είδα λίγο, είχα κλείσει την πόρτα γιατί φοβόμουνα.
Εγώ δεν έκανα τίποτα έμεινα στον όροφο μου κάτω από το γραφείο μου. Περίμενα να ηρεμήσουν τα πράγματα μας έβγαλαν οι άνδρες της Αστυνομίας. Τον είδα πολύ λίγο πριν κλείσουμε την πόρτα που ανέβαινε την σκάλα προς τα πάνω, τίποτα άλλο. Κρατούσε ένα σακ βουαγιάζ δεν μπήκε από την είσοδο έχοντας παρατεταμένο το όπλο του».