Σοκαρισμένη είναι η αθλητική κοινότητα, από τον θάνατο του Κέλβιν Κίπτουμ, τον κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ μαραθωνίου, που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα, μαζί με τον προπονητή του χθες, Κυριακή.

Ο 24χρονος, ο οποίος κέρδισε τον μαραθώνιο του Λονδίνου τον Απρίλιο, προτού καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ στο Σικάγο τον Οκτώβριο, σύμφωνα με την αστυνομία έχασε τον έλεγχο του οχήματός του ενώ οδηγούσε στο Καπταγκάτ, στη νοτιοδυτική Κένυα, στις 11 το βράδυ τοπική ώρα. Ο προπονητής του, Ζερβέ Χακιζιμάνα, έχασε επίσης τη ζωή του στο δυστύχημα, ενώ ένα τρίτο άτομο φέρεται να έχει μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο.
Θλίψη για την απώλεια του Κενυάτη μαραθωνοδρόμου

Ο πρωθυπουργός της Κένυας, Ράιλα Οντίνγκα, ήταν μεταξύ εκείνων που απέδωσαν τα συλλυπητήριά τους, γράφοντας στο twitter: «Καταστροφικά νέα καθώς θρηνούμε την απώλεια ενός αξιόλογου ατόμου, του Κέλβιν Κίπτουμ, κατόχου παγκόσμιου ρεκόρ και εμβληματικού αθλητή του στίβου της Κένυας. Μαζί με τον προπονητή του, έφυγαν με τραγικό τρόπο απόψε σε ατύχημα. Το έθνος μας θρηνεί τη βαθιά απώλεια ενός πραγματικού ήρωα».