Για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ετοιμάζονται τα ανθοπωλεία της Πάτρας και ήδη η ζήτηση από τους ερωτευμένους έχει ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα. 

Η 14η Φεβρουαρίου είναι μια από τις πιο εμπορικές μέρες για τον κλάδο, με τα ανθοπωλεία να έχουν αρκετή δουλειά κλασικά, τόσο από τα νεαρά ζευγάρια που θέλουν να κάνουν ένα λουλούδι στον αγαπημένο τους, όσο και από τους μεγαλύτερους, τους μπαμπάδες, τις μητέρες ή ακόμα και τους παππούδες που επιζητούν να δείξουν έτσι την αγάπη τους και την αφοσίωση στον έρωτα τους. 

Τα ανθοπωλεία είναι έτοιμα να ανταποκριθούν στην μεγάλη ζήτηση και αυτό που τονίζει από την πλευρά του  ο πρόεδρος του συλλόγου τους εδώ στην Πάτρα, Νίκος Ανδρικόπουλος, είναι ότι τα όσα ειπώθηκαν σε ρεπορτάζ αθηναϊκών ηλεκτρονικών sites και αθηναϊκών καναλιών για ακρίβεια στα λουλούδια, δεν ισχύουν. 

"Είναι υπερβολές και με τον τρόπο που τα παρουσιάζουν τρομάζουν τον κόσμο, χωρίς να γνωρίζω το γιατί". Σύμφωνα με τον ίδιο όσοι σπεύσουν να αγοράσουν ένα λουλούδι για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν θα δώσουν τα ποσά που ειπώθηκαν. 

Ένα κόκκινο τριαντάφυλλο που αποτελεί το must των ερωτευμένων για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι στα 3 ευρώ κατά μέσο όρο. Ένα μπουκέτο ξεκινάει από τα 10 ευρώ και από εκεί και πέρα εξαρτάται από το τι ζητάει ο καθένας. 

Πάντως τα λουλούδια που έχουν τη μεγαλύτερη πέραση στους ερωτευμένους την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου είναι τα κόκκινα τριαντάφυλλα και οι ορχιδέες.