Σοβαρό ζήτημα έχει προκύψει και στην αγορά των Καλαβρύτων με το κλείσιμο του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων εξαιτίας της έλλειψης χιονιού και της παύσης των χιονοδρομιών. 

Φέτος, εφόσον δύσκολα θα έχουμε και άλλο κύμα κακοκαιρίας, άρα δύσκολα θα έχουμε χιονοπτώσεις, τουλάχιστον στον βαθμό που θα δώσει τη δυνατότητα στο να ανοίξουν οι πίστες του Χιονοδρομικού, το κέντρο λειτούργησε κοντά στις δέκα μέρες συνολικά και αυτό χωρίς να είναι σε πλήρη λειτουργία. 

Το γεγονός αυτό έχει "βουλιάξει" την αγορά των Καλαβρύτων που ειδικότερα τις καθημερινές μοιάζει σαν μια νεκρή πόλη όσοι έμεναν κατά τη διάρκεια της εβδομάδας εκεί, ήταν για να κάνουν σκι στις πίστες του Χιονοδρομικού. Σύμφωνα με τους ξενοδόχους και αρκετούς επαγγελματίες το όλο θέμα έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό. 

Είναι η δεύτερη χρονιά που γίνεται αυτό αφού και την περσινή το Χιονοδρομικό άργησε να ξεκινήσει την λειτουργία του (στα τέλη Ιανουαρίου άνοιξε), με αποτέλεσμα η σεζόν να μειώνεται όλο και περισσότερο. Από τους τρεις με τέσσερις μήνες έφτασε πλέον στον 1,5 μήνα και αυτό με το ζόρι. 

Αν συνεχιστεί η κατάσταση αυτή και την επόμενη χρονιά, χωρίς να έχει χιόνι, με την κλιματική αλλαγή να κάνει ολοένα και πιο έντονη την παρουσία της και στην περιοχή μας, απαιτούνται λύσεις που να βοηθήσουν την οικονομία της πόλης. Μια οικονομίας που εξαιτίας της εξωστρέφειας και της τουριστικής δυναμικής που έχει δείξει η πόλη ως χειμερινός προορισμός  στηρίζει πολλά στον τουρισμό.