Τα πρώτα "ραβασάκια" από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημόσιων Εσόδων για τους ελεύθερους επαγγελματίες που δηλώνουν ετήσιο φορολογικό εισόδημα κάτω από τα 10.000 ευρώ έχουν ήδη φτάσει. 

Πρόκειται ουσιαστικά για προσκλήσεις σε ανάκριση που απευθύνουν οι κρατικές υπηρεσίες σε πολλούς, στο πλαίσιο του κυνηγιού της φοροδιαφυγής και του μαύρου χρήματος. 

Τα λαγωνικά της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχουν στείλει μεταξύ άλλων τέτοια ραβασάκια και σε πατρινούς, αλλά και σε ελεύθερους επαγγελματίες της ευρύτερης περιοχής που δραστηριοποιούνται στο εμπόριο, στην εστίαση, στον τουρισμό και σε διάφορους άλλους κλάδους. 

Μεταξύ αυτών και δεκάδες ιδιώτες ιατροί, αλλά και δικηγόροι που με βάση το φορολογικό τους εισόδημα βγάζουν λιγότερα από 10.000 ευρώ τον χρόνο. Οι έρευνες που ήδη έχουν ξεκινήσει εστιάζονται στο αν η δραστηριότητα που έχουν κάνει τους τελευταίους μήνες ταυτίζεται με τα χρήματα που δηλώνουν ότι βγάζουν. 

Αν όχι αυτό σημαίνει φοροδιαφυγή και αρχή νέων ερευνών, αναζητώντας συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε χρηματικά πρόστιμα, ακόμα και σε σφράγισμα καταστημάτων και επιχειρήσεων για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα.