Στόχος του ΣΚΕΑΝΑ και των συζητήσεων που παίρνει μέρος για το τριήμερο του Πατρινού Καρναβαλιού και για τα μέτρα που θα πρέπει να παρθούν είναι ένας:

Ο έλεγχος της συστεγαζόμενης εστίασης και η καταπολέμηση με κάθε τρόπο της υπαίθριας η οποία πλέον την βλέπουμε να έχει εξαπλωθεί και εκτός της καρναβαλικής περιόδου, σε συγκεκριμένα σημεία της Πάτρας.

Την καρναβαλική περίοδο όμως η υπαίθρια εστίαση δίνει και παίρνει, καθώς τα όσα έχουμε δει τα τελευταία χρόνια το τελευταίο τριήμερο του καρναβαλιού, δείχνουν ότι επικρατεί μια ασυδοσία, χωρίς ελέγχους και μέτρα.

Φούρνοι να μοιράζουν ποτά, ψιλικατζίδικα να ψήνουν με ψησταριές έξω από τα μαγαζιά τους σουβλάκια, καφέ να βάζουν ηχεία έξω και να μετατρέπονται σε κλαμπ και φυσικά πλανόδιους πωλητές χωρίς άδειες να πουλάνε μαυροδάφνες αμφιβόλου ποιότητας, μάσκες, κομφετί και ότι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς.

Πέρυσι είναι γεγονός ότι τα περισσότερα καταστήματα εστίασης τήρησαν τα όσα είχαν αποφασιστεί στις συσκέψεις που είχαν γίνει. Το κυριότερα είναι ότι είχαν μαζέψει τα τραπεζοκαθίσματα από τους πεζόδρομους για να περνάει ο κόσμος.

Όμως την θέση τους είχαν πάρει μικροπωλητές, με τους περισσότερους από αυτούς να είναι ξενόφερτοι και χωρίς άδεια. Το γεγονός αυτό είχε κάνει αρκετούς από τους επαγγελματίες του κλάδου έξαλλους.


Πέρα από αυτό τίποτα από όσα είχαν αποφασιστεί δεν έγιναν.

Δεν υπήρξε κανένας έλεγχος ούτε από τις δημοτικές υπηρεσίες, ούτε από την περιφέρεια, ούτε από τους κρατικούς μηχανισμούς. Μένει να δούμε τι θα γίνει φέτος. Αν και οι περισσότεροι επαγγελματίες θεωρούν ότι θα γίνουν μια από τα ίδια.

Κι είναι πολλοί που από τη στιγμή που βλέπουν ότι θα κυριαρχήσει η ασυδοσία, χωρίς κανέναν έλεγχο, σκοπεύουν φέτος να μην τηρήσουν τις κατευθύνσεις που θα τους δώσει ο ΣΚΕΑΝΑ και όλοι οι άλλοι εμπλεκόμενοι φορείς που συμμετέχουν στις συσκέψεις. Άλλωστε η πόλη και οι φορείς της μαζί το έχουν δείξει: Αυτό το καρναβάλι θέλουμε.