Δεκάδες είναι οι σπουδαστές από το Πανεπιστήμιο Πατρών που ανέβηκαν με λεωφορεία και τρένα στην Αθήνα για να πάρουν μέρος στο μεγάλο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας το μεσημέρι της Πέμπτης, κατά της εισόδου των ιδιωτικών Πανεπιστημίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Στο συλλαλητήριο τα τμήματα που πήραν μέρος από το Πανεπιστήμιο Πατρών είναι τα εξής: Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Αρχιτεκτονικής, Φυσικού, Μαθηματικού, ΤΕΠΕΚΕ, Θεατρικών Σπουδών, Ιστορικό Αρχαιολογικό, Σχολής Μηχανικών Φαρμακευτικής Βιολογικού, Μηχανολόγων Μηχανικών και ΣΟΦΕΠ. Στο μεταξύ το ίδρυμα έχει τμήματα που είναι υπό κατάληψη πλέον μετά από σχετικές αποφάσεις των συνελεύσεων του κάθε τμήματος.

Πιο αναλυτικά σε κατάληψη βρίσκονται τα τμήματα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών, Μηχανικών Η/Υ, Αρχιτεκτονικής, Φυσικού, Μαθηματικού, ΤΕΠΕΚΕ, Θεατρικών Σπουδών, Ιστορικό-Αρχαιολογικό, Φαρμακευτικής, Βιολογικού, Μηχανολόγων Μηχανικών, ΣΟΦΕΠ και Γεωλογικού, ενώ μετά από πολύωρες συνελεύσεις αποφασίστηκαν και στα Τμήματα Ιατρικής, Νοσηλευτικής και Μηχανολόγων Αεροναυπηγών Μηχανικών.

Παράλληλα το ∆.Σ του συλλόγου μελών ∆ΕΠ του Πανεπιστημίου Πατρών με σχετική ανάρτηση στο «Πανεπιστημιακό Βήμα» ανακοίνωσε την συμπόρευσή του με τις φοιτητικές θέσεις.