Ο Κώστας Τουρνάς μίλησε για την καριέρα του, την τραπ μουσική, τους συναδέλφους του, αλλά και ψευδή πράγματα που είχαν γράψει και πει γι' αυτόν στην αρχή της καριέρας του.

Ο τραγουδοποιός έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα».

Αρχικά, ανέφερε: «Έγραφα τραγούδια για τις λαϊκές τραγουδίστριες με το ψευδώνυμο “Τ. Κωστής”, δεν ήξεραν πως είμαι εγώ αυτός που γράφει τα τραγούδια. Δεν ήθελα να μαθευτεί και εγώ γιατί ήταν περίοδος φανατική. Τσακωνόντουσαν οι ροκάδες με τους καρεκλάδες, οι λαϊκοί με τους μοντέρνους. Υπήρχε ένα φανατισμός που επηρεάζει. Τώρα είναι αστείο γιατί ένα καλό τραγούδι, είναι καλό τραγούδι πάντα. Ο καλλιτέχνης αγαπιέται μέσω των τραγουδιών του, οι μεγάλοι ερμηνευτές έχουν μεγάλη έγνοια τι θα πουν».

Επίσης, αποκάλυψε: «Όταν μου είπαν πως στα 42 μου τέλειωσα καλλιτεχνικά, μέσα μου γέλασα. Όταν ήμουν 20 άκουσα ότι ήμουν πρεζάκι. Στα 23 άκουσα ότι είμαι ομοφυλόφιλος, τότε ήταν εξαιρετικά κατακριτέο. Δεν με αφορά».

Για την τραπ μουσική, ο Κώστας Τουρνάς σχολίασε: «Μαθαίνω τι θέλει να κάνει [ο νεαρός τράπερ], δηλαδή μου δίνει ένα δείγμα τι πρόκεται να κάνει, ακούω και το τελικό του και λέω το οκ ή όχι. Καταλαβαίνεις ότι όταν αγαπάς τη μουσική, ο μιλητός έμμετρος λόγος είναι μια μορφή μουσικής, αλλά δεν είναι κάτι που αγαπώ εγώ, δε θα το χρησιμοποιούσα ως εκφραστικό μέσο. Είναι προφανές ότι υπάρχει θυμός σε αυτήν τη γενιά. Δεν έχω πει ότι δεν μου αρέσει ο θυμός, αλλά από πού γεννιέται αυτή η τάση; Η τάση να βρίσει, η τάση να το κάνει λίγο επιθετικό, βγαίνει απο τον θυμό. Δεν είπα ότι δεν μου αρέσει, για μένα είναι απόλυτα αιτιολογημένη».

Σχετικά με συναδέλφους του, σημείωσε: «Αν δεν είχε τραγουδηθεί το ‘Άστην να λέει’ μπορεί να μην είχαμε την εξέλιξη που είχαμε σαν συγκρότημα. Μου αρέσει πολύ ο Νίκος Οικονομόπουλος, είναι απίστευτος, εξαιρετικός. Ο Ρέμος έχει εξαιρετική ικανότητα, δεν ξέρω ποιον θα ακούμε σε 20 χρόνια. Δεν τρελαίνομαι για ερωτικούς στίχους και καψούρα, δεν με αφορά αυτό. Όταν μου ζήτησε η Καίτη Γαρμπή να της γράψω τραγούδια, το έκανα μέσα σε λίγες ώρες. Το πρώτο που της έγραψα ήταν το "Μη με συγκρίνεις". Έγραψα στην Καίτη Γαρμπή το τραγούδι ‘Και αν ξυπόλητη χορεύω’ γιατί είχε νέα σχέση. Το τραγούδι ‘Ο Αχιλλέας από το Κάιρο’ δεν το έγραψα απαραίτητα για τον Γιώργο Μαρίνο, ήταν γύρω από αυτόν. Για έμενα η αποδοχή προς έναν άνθρωπο είναι να αισθάνομαι πως δικαίως να υπάρχεις χωρίς αρνητική επέμβαση από έμενα».

Τέλος, ο Κώστας Τουρνάς μοιράστηκε την άποψή του για την τηλεόραση: «Η σημερινή τηλεόραση έχει τα χαρακτηριστικά του "fast food". Δεν έχει ανάγκη από ανθρώπους που θα συνεισφέρουν το κάτι παραπάνω. Μπορεί και να πήγαινα σε talent show αν ήμουν 20, για να κάνω κάτι εξαρτάται από την απόγνωση και τα αδιέξοδα που θα έχω βρεθεί».