Στον…πάτο έχει φτάσει η κίνηση στις χειμερινές εκπτώσεις, με την απογοήτευση των εμπόρων να είναι μεγάλη αφού έχει περάσει ο πρώτος μήνας της περιόδου και όχι μόνο δεν υπάρχει κάποια ανάκαμψη στην αγορά, αλλά δεν φαίνεται να υπάρχει κάποια προοπτική που θα αλλάξει τα πράγματα στη συνέχεια.

Σύμφωνα με τους εμπόρους το αγοραστικό ενδιαφέρον είναι στο μηδέν, παρά τις πολύ καλές προσφορές που υπάρχουν στις βιτρίνες των τοπικών μαγαζιών. Όπως λένε χαρακτηριστικά ο κόσμος δεν μπαίνει καν στο κόπο να ρωτήσει στο πλαίσιο της έρευνας αγοράς που έκανε προτού ψωνίσει.

Οπότε αυτοί που ψωνίζουν οι ελάχιστοι ανάμεσα στους λίγους που ενδιαφέρονται. Ακόμα και σε είδη όπως τα παιδικά ρούχα, τα χειμερινά ενδύματα, τα υποδήματα κτλ. Και όλη αυτή η κατάσταση έχει μειώσει ακόμα περισσότερο την ρευστότητα από την αγορά, με τις υποχρεώσεις να τρέχουν και τους εμπόρους να βρίσκονται σε ένα ακόμα μεγαλύτερο στενωπό που ούτε οι ίδιοι γνωρίζουν που θα καταλήξει.

Η εκπτωτική περίοδος λήγει στα τέλη του Φεβρουαρίου, υπάρχει ένας μήνας μπροστά μας όμως τα μαγαζιά κρατούν μικρό καλάθι στις προσδοκίες που έχουν για την ανάκαμψη της εμπορικής κίνησης αφού οι ελπίδες που είχαν, έχουν μέχρι ώρας διαψευστεί.