Αυξάνονται συνεχώς τα περιστατικά ενδοσχολικής βίας, με πολλά από αυτά να μην βλέπουν καν το φως της δημοσιότητας είτε γιατί δεν θέλουν οι γονείς των θυμάτων να πάρει το θέμα τους μεγαλύτερη διάσταση (για τους δικούς τους λόγους, ανάλογα με την περίπτωση), είτε γιατί η κάθε σχολική κοινότητα δεν επιζητά κάθε φορά να μπαίνει στο προσκήνιο.

Τα περιστατικά όμως αυτά γίνονται και υπάρχουν συγκεκριμένες καταγγελίες που ερευνά η Αστυνομία γύρω από τους φερόμενους δράστες και τα κίνητρα τους, με την ανάλογη όμως διακριτικότητα που χρειάζεται αφού σε κάθε περίπτωση μιλάμε για μαθητές και ανηλίκους.

Ένα από αυτά τα περιστατικά που εξετάζει με προσοχή και διακριτικότητα η Αστυνομία αφορά και το συμβάν που έγινε προ ημερών έξω από το σχολικό συγκρότημα των ΕΠΑΛ της Αγίας Σοφίας όταν ομάδα συμμαθητών του παιδιού, σύμφωνα με τα όσα καταγγέλθηκαν, τον απείλησαν.

Η βία πάντως φαίνεται να έχει μπει για τα καλά στις τάξεις των ανηλίκων και ένα ακόμα παράδειγμα είναι το περιστατικό με το 15χρονο μαθητή και το μαχαίρι που βρέθηκε πάνω του ύστερα από ελέγχους που έγιναν στην πλατεία Αμπελοκήπων.

Δεν είναι λίγοι οι γονείς που δεν κρύβουν την ανησυχία τους για αυτές τις καταστάσεις και για τα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας σε πανελλαδικό επίπεδο στα αθηναϊκά κανάλια και στα sites.

Αρκετοί από τους γονείς μπροστά σε όλο αυτό που γίνεται στα σχολεία στέλνουν τα παιδιά τους  για μαθήματα αυτοάμυνας, έτσι ώστε να είναι προετοιμασμένα σε περίπτωση που δεχθούν επιθέσεις και γίνουν και αυτά θύματα bullying.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, που οι εγγραφές σε σχολές και σωματεία πολεμικών τεχνών έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, τόσο στην Πάτρα, όσο και στην επικράτεια.