Η ιστορική δραματική ταινία για το Ολοκαύτωμα «The Zone Of Interest» ανακηρύχθηκε Ταινία της Χρονιάς από την Ένωση Κριτικών Κινηματογράφου του Λονδίνου (London Film Critics' Circle).

Το οδυνηρό πορτρέτο μιας οικογένειας που ζει σε ένα σπίτι και έναν κήπο δίπλα στο Άουσβιτς σκηνοθέτησε ο Βρετανός Τζόναθαν Γκλέιζερ, ο οποίος αναδείχθηκε Καλύτερος Σκηνοθέτης.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Γερμανός ηθοποιός Κρίστιαν Φρίντελ ως διοικητής του Άουσβιτς, Ρούντολφ Χος, ενώ η Σάντρα Χούλερ υποδύεται τη σύζυγό του, η οποία αποκαλείται ως η «βασίλισσα του Άουσβιτς».

Η ταινία αναγνωρίστηκε επίσης για το μίξη της μουσικής και του ήχου στην 44η τελετή απονομής των βραβείων της Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου του Λονδίνου.

Το συγκινητικό δράμα του Άντριου Χέιγκ «All Of Us Strangers» κέρδισε το βραβείο Attenborough Βρετανικής/Ιρλανδικής Ταινία της χρονιάς, με τον πρωταγωνιστή Άντριου Σκοτ να αναδεικνύεται ως Ηθοποιός της Χρονιάς και ο συμπρωταγωνιστής του Πολ Μέσκαλ να ανακηρύσσεται Βρετανός/Ιρλανδός Ερμηνευτής για το σύνολο του έργου του το 2023.

Η Έμα Στόουν αναδείχθηκε ηθοποιός της χρονιάς για τον ρόλο της στην ταινία «Poor Things» του Γιώργου Λάνθιμου και η Ντα 'Βάιν Τζόι Ράντολφ πήρε το βραβείο Β’ Γυναικείου Ρόλου για την ερμηνεία της στο δράμα «The Holdovers».

Ο Τσαρλς Μέλτον κέρδισε το βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία «May December».