Φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σωματεία και σωματεία εκπαιδευτικών πραγματοποίησαν διαδήλωση υποστήριξης του φοιτητικού κινήματος στα Προπύλαια και πλέον κινούνται μέσω της Σταδίου προς τη Βουλή. Σημειώνεται πως έχει κλείσει η λεωφόρος Πανεπιστημίου ενώ ισχυρή είναι η παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους και τις καταλήψεις και προετοιμάζουν νέο μεγάλο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο την Πέμπτη.

Τι διεκδικούν οι φοιτητές:
Όχι στα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια! Όχι στην παράκαμψη και την αναθεώρηση του άρθρου 16! Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.
Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο.
Ενιαίο πτυχίο ανά γνωστικό αντικείμενο, με κατοχυρωμένα όλα τα επαγγελματικά δικαιώματα! Κάτω τα χέρια από τα επαγγελματικά δικαιώματα που κατοχυρώνουν τα πτυχία μας! Μόνη προϋπόθεση το πτυχίο για μόνιμη και σταθερή δουλεία με δικαιώματα. Όχι στον κατακερματισμό των πτυχίων και των προγραμμάτων σπουδών σε δύο κύκλους, σύμφωνα με τη στρατηγική της Μπολόνια.
Μόνη προϋπόθεση το πτυχίο για μόνιμη δουλεία στο αντικείμενο.
Κατάργηση της υποτίμησης των πτυχίων μας με τα ιδιωτικά κολλέγια!
Αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση! Δημόσια και δωρεάν σίτιση και στέγαση για όλους και όλες χωρίς εργολαβίες.
Καμία σκέψη για τηλεκπαίδευση και αξιοποίησής της για υπονόμευση των δράσεων του συλλόγου.
Κατάργηση της ΕΒΕ.
Κατάργηση του αντιδραστικού θεσμικού πλαισίου περί απώλειας εξεταστικής
Σημειώνεται πως έχει κλείσει η λεωφόρος Πανεπιστημίου ενώ ισχυρή είναι η παρουσία δυνάμεων των ΜΑΤ.