Σφοδρή σύγκρουση σημειώθηκε στη Βουλή κατά τη διαδικασία κατάρτισης του καταλόγου με τους εκπροσώπους φορέων οι οποίοι θα κληθούν προς ακρόαση κατά τη συνεδρίαση της Τετάρτης επί του νομοσχεδίου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Η απόφαση του Προεδρείου της Επιτροπής να αποκλείσει από την κλήση φορέων εκπρόσωπο της Εκκλησίας παρά το γεγονός ότι υπήρξε αίτημα τριών κοινοβουλευτικών ομάδων (Ελληνική Λύση, Νίκη, Σπαρτιάτες) προκάλεσε πανδαιμόνιο στην αίθουσα της Γερουσίας . Οι εκπρόσωποι των τριών κομμάτων που ζήτησαν την Εκκλησία αντέδρασαν έντονα , ενώ η κατάσταση πήγε να ξεφύγει όταν ο βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Σπύρος Μπιμπίλας αντιδρώντας στη διαμαρτυρία φώναξε: "Αν είναι να έρθει η Εκκλησία να πει την αλήθεια, να δούμε πόσοι είναι οι gay ιερείς". Στη συζήτηση παρενέβη ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης ζητώντας από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Λάζαρο Τσαβδαρίδη να ανακαλέσει στην τάξη τον κ. Μπιμπίλα ωστόσο το αίτημα του δεν εισακούστηκε.

Αιτιολογώντας την απόφασή του να αποκλειστεί εκπρόσωπος της Εκκλησίας από την ακρόαση φορέων ο κ. Τσαβδαρίδης είπε ότι η άποψη της Εκκλησίας είναι γνωστή, καθώς κατά τη διάρκεια της Κυριακάτικης Λειτουργίας, διαβάστηκε εγκύκλιος της Ιεράς Συνόδου, με την οποία εκφράζεται η αντίθεση της Εκκλησίας στο νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών καθώς και στο ζήτημα της τεκνοθεσίας για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Οι φορείς που θα κληθούν τελικά την Τετάρτη είναι :

-Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

- Ευρωπαϊκό Δίκτυο Οργανώσεων ΛΟΑΤΚΙ Οικογενειών NELFA

-Οικογένειες Ουράνιο Τόξο

Σωματείο Υποστήριξης Διεμφυλικών

Ελληνική Ψυχιατρική Εταιρεία

-Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδας

-Συνήγορος του Πολίτη

-Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας

-Ελληνική Ψυχολογική Εταιρεία

-Ινστιτούτο Υγείας του Παιδιού

-Ομοσπονδία Φορέων Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης ΑΡΓΩ

-Egalite , (LGBTI+) staff across all EU institutions.

- Διεθνής Αμνηστία

-Orlando LGBT + ψυχική υγεία χωρίς στίγμα

- Rainbow Seniors

-Ομάδα Υπερήφανοι Γονείς

-Thessaloniki Pride

-Πολύχρωμο Σχολείο

-Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας

-Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας

-Ένωση Αστικολόγων Ελλάδας

-Καλλιόπη Προκοπάκη Ψυχίατρος παιδιών και Εφήβων

real.gr