Σκηνικό για άγριες καταστάσεις διαμορφώνεται κάθε τόσο στην πλατεία Ελευθερίας τις απογευματινές και τις βραδινές ώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες κάθε βράδυ σχεδόν συγκεντρώνονται ομάδες και παρέες Ρομά που ανάβουν φωτιές και έχοντας διαπασών τη μουσική χορεύουν και κάνουν τα δικά τους.

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι της περιοχής η πλατεία Ελευθερίας έχει μετατραπεί κυρίως εξαιτίας των ομάδων αυτών σε σκουπιδότοπο, αφήνοντας τα σημάδια τους από κάθε συγκέντρωση. Επιπλέον έχουν γίνει και βανδαλισμοί σε διάφορες υποδομές της πλατείας, με τις ομάδες αυτές να καίνε ακόμα και αντικείμενα στις φωτιές που ανάβουν.

Όλο αυτό το σκηνικό έχει δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στα καφενεία και στα καταστήματα εστίασης που δραστηριοποιούνται εκεί και στηρίζονται στην πλατεία Ελευθερίας αφού επί της ουσίας, δεν μπορούν να δουλέψουν και να λειτουργήσουν όπως θα ήθελαν.

Σημειώνουμε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα η πλατεία Ελευθερίας θα είναι υπό ανακαίνιση όταν προχωρήσουν οι διαδικασίες για το έργο που έχει προγραμματιστεί.

(Οι φωτογραφίες είναι του Δημήτρη Ζαμπάτη).