Η απόφαση της κυβέρνησης της ΝΔ με την συναίνεση ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ακροδεξιάς, να ιδρύσει ιδιωτικά πανεπιστήμια, ακυρώνοντας το άρθρο 16 του Συντάγματος δεν θα περάσει.

Με την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων ανοίγει ο δρόμος για την κατάργηση στο δικαίωμα στην δημόσια δωρεάν παιδεία για όλα τα παιδιά. .

Είναι ψέμα και κοροϊδία το επιχείρημα ότι "δεν θα πειραχτεί αντίθετα θα αναβαθμιστεί η δημόσια εκπαίδευση". Το Λύκειο θα γίνει ακόμα περισσότερο "ταξικό σουρωτήρι", εξεταστικό κάτεργο (όπως άλλωστε προωθεί ο Πιερρακάκης με τις προτάσεις του) για να πετιούνται τα παιδιά της εργατικής τάξης έξω από την δημόσια τριτοβάθμια εκπαίδευση και να έχουν πελάτες τα ιδιωτικά. Η τριτοβάθμια εκπαίδευση θα παρέχεται με πληρωμή δεκάδων χιλιάδων ευρώ για όσους έχουν. Η επιβολή διδάκτρων αργά ή γρήγορα θα αγκαλιάσει και τα δημόσια ΑΕΙ. Όπως σήμερα χρησιμοποιούν τα επί πληρωμή μεταπτυχιακά και τα δίδακτρα στο ΕΑΠ για να δικαιολογήσουν την ύπαρξη παιδείας με πληρωμή ,έτσι αύριο θα χρησιμοποιήσουν τα ιδιωτικά για να βάλουν δίδακτρα και στα δημόσια ΑΕΙ, αλλά και να προσαρμόσουν τα τα προγράμματα σπουδών στις ορέξεις της αγοράς, υποχρηματοδοτώντας τα δημόσια πανεπιστήμια με ακόμα λιγότερα κονδύλια. Η Τεχνική Επαγγελματική Εκπαίδευση εκχωρείται κυριολεκτικά στα τοπικά ιδιωτικά συμφέροντα και τα παιδιά αντιμετωπίζονται όχι σαν μαθητές, αλλά σαν φτηνοί, ανειδίκευτοι, ανήλικοι εργάτες.

Η κατάργηση του άρθρου 16 στο όνομα του απαράδεκτου άρθρου 28, που αναγορεύει τις "διεθνείς συμβάσεις" -δηλαδή τις επιταγές της Ε.Ε., αλλά και του ΝΑΤΟ και του ΟΟΣΑ- και όλων των άλλων αυτών διεθνών του κεφαλαίου, σε απόλυτο κυρίαρχο πάνω από οποιοδήποτε νόμο της χώρας, δείχνει πως η ΕΕ είναι μία αντιδημοκρατική και ταξική δύναμη κρούσης κάθε αντιδραστικής αλλαγής προς όφελος του κεφαλαίου , "καταργώντας" ακόμα και αυτά τα κοινοβούλια των χωρών - μελών της.

Δεν θα τους αφήσουμε! Η παιδεία είναι αγαθό και όχι εμπόρευμα!

Δεν θα τους αφήσουμε να κάνουν τα πτυχία κουρελόχαρτα, χωρίς κανένα δικαίωμα στην εργασία, για να προάγουν μια ακόμα μεγαλύτερη μπίζνα μεταπτυχιακών και πιστοποιήσεων που θα αποδεικνύει αν οι σπουδές τόσων χρόνων είχαν κάποια νόημα.

Με ένα κίνημα που θα έχει μπροστά την εκπαίδευση, τους φοιτητές, τους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς, θα ορθώσουμε αγωνιστικό τείχος στις επιδιώξεις τους!

Ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί μαχητικά με καταλήψεις διαρκείας, απεργίες, διαδηλώσεις, με πανεκπαιδευτικό μέτωπο, με έναν μεγάλο αγώνα διαρκείας που θα συνδεθεί αγωνιστικά με όλη την εργατική τάξη για να γίνει η μάχη ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια υπόθεση όλης της κοινωνίας.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα δώσει όλες τις δυνάμεις της για να ένα δυνατό και νικηφόρο κίνημα ανατροπής και διεκδίκησης. , για μια παιδεία αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν στο ύψος των αναγκών των λαϊκών και εργατικών στρωμάτων και των δυνατοτήτων της εποχής. Μια παιδεία που όλα τα παιδιά θα έχουν ελεύθερη πρόσβαση σε αυτήν σε όλες τις βαθμίδες, με μόρφωση σφαιρική και ολόπλευρη και όχι κομμένη και ραμμένη στις απαιτήσεις της αγοράς, με κατεύθυνση της γνώσης και της έρευνας στην εξυπηρέτηση των αναγκών μας και της προστασίας του περιβάλλοντος και όχι για τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών .

Καλούμε την εργατική τάξη, τη νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα να οργανωθούμε παντού στους χώρους δουλειάς και μόρφωσης, στις γειτονιές, να βάλουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες και δικαιώματα.

Συμμετέχουμε στο συλλαλητήριο της Δευτέρας 5/2 στις 18:00 από την πλατεία Γεωργίου, μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους και τα εργατικά σωματεία της πόλης.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ! για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία για όλες και όλους! Λεφτά για την Παιδεία και όχι για πολεμικούς εξοπλισμούς! Οι φοιτητές μαζί με τους εργάτες ενάντια στην κυβέρνηση και το σύστημα τους!